Fråga facket Fråga facket

LO-distriktet söker personal

LO-distriktet utlyser två tjänster. Ansök senast 25 augusti.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Välkommen att söka tjänsterna!
Välkommen att söka tjänsterna! Lars Forsstedt

LO-distriktet i Skåne rekryterar nu två verksamhetsassistenter, där en  tjänst är en tillsvidareanställning samt en tjänst är en tidsbegränsad anställning. Tillträde sker efter överenskommelse men gärna så fort som möjligt.

Ansökan, personligt brev och CV skickas till markus.blomberg@lo.se senast 25 augusti. Ansökningarna behandlas sedan av en rekryteringsgrupp.

Om tjänsterna

1. Tillsvidareanställning verksamhetsassistent på heltid

LO-distriktet i Skåne arbetar med den tvärfackliga verksamheten inom vår geografi, inte minst genom LO-facken i kommunerna. Vi bedriver utbildningar och konferenser, ungverksamhet och skolinformation liksom det facklig-politiska arbetet och arbetsmarknadsfrågor. Vi arbetar tillsammans med 25 förbundsavdelningar inom vårt område, vilka organiserar runt 150 000 fackliga medlemmar.

Vi söker nu en ny verksamhetsassistent till vår arbetsplats. Erfarenhet av facklig och/eller politisk erfarenhet kopplat till arbetsmarknadsfrågor och näringspolitik kan vara särskilt meriterande.

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du delar givetvis arbetarrörelsens värderingar och har bredfacklig och politisk skolning. Därför har du goda kunskaper om arbetarrörelsen och i första hand fackföreningsrörelsen, dess ideologi, organisation och arbetssätt. Du är med och planerar, arrangerar och utvärderar verksamhet. Du är van vid att leda möten och kan representera organisationen gentemot medlemsorganisationer, samverkansorganisationer såväl som externa parter.

På vår arbetsplats krävs förmåga att självständigt driva verksamhet framåt, vara med och ta ansvar för samordning av denna verksamhet samt arbeta i grupp med kollegor både regionalt och nationellt. Du arbetar även mycket tillsammans med förtroendevalda.

Du är bekväm med kontorsadministration, har goda datorkunskaper och vana av att arbeta i de vanligaste programmen och systemen inom Officepaketet.

Tjänsten kräver B-körkort med tillgång till egen bil. Din placeringsort blir Malmö, på LO-distriktets expedition. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar provanställning enligt kollektivavtal.

Inom LO strävar vi efter mångfald och en jämn könsfördelning.

2. Verksamhetsassistent med inrikting på skolverksamheten

LO-distriktet i Skåne söker en verksamhetsassistent som under det kommande året ska arbeta primärt med att utveckla vår verksamhet på området tvärfacklig skolinformation. LO-distriktet och våra medlemsorganisationer besöker med skolinformatörer gemensamt gymnasieprogrammen, SFI, Komvux samt folkhögskolor.

Den testverksamhet (närmast att likna vid ett projekt) som vi är uppe i handlar om att utveckla skolinformationen, öka tvärfackliga samarbetet och pröva nya idéer. I samband med detta söker vi en verksamhetsassistent med inriktning på skolverksamheten, för en möjlighet till tidsbegränsad anställning knappt ett år, dock längst till 31 augusti 2025.

Förekommande arbetsuppgifter är bland annat:

  • bistå i upptrappat bokningsarbete gentemot gymnasieskolornas teoretiska program
  • vara back-up på att genomföra skolinformationer på gymnasieskolornas teoretiskaprogram
  • vara med och bereda skolinformatörsutbildningarna samt medverka på dessa
  • vara med och bereda skolinformatörsträffar samt medverka på dessa
  • bistå i kontakter med medlemsorganisationernas ansvariga och förtroendevalda

Eftersom arbetet sker inom ramarna för ung- och skolverksamheten är det en fördel att du som söker tjänsten är under eller kring 30 år, gärna är utbildad skolinformatör och har hållit skolinformationer. Erfarenhet som skolorganisatör eller handledare för ungutbildningar är meriterande. Oavsett kan du uttrycka dig väl i tal och skrift. Du delar givetvis arbetarrörelsens värderingar och har bred facklig och politisk skolning. Därför har du goda kunskaper om arbetarrörelsen och i första hand fackföreningsrörelsen, dess ideologi, organisation och arbetssätt.

För den här tjänsten krävs förmåga att självständigt driva verksamhet framåt, men också att vara med och ta ansvar för samordning av denna verksamhet samt arbeta i grupp med kollegor både regionalt och nationellt. Du arbetar även mycket tillsammans med förtroendevalda – inte minst i LO-distriktets regionala ungkommitté samt med tvärfackliga skolinformatörer.

Utifrån att arbetet både för utförande och utvärdering kräver en del administrativ hantering så ser vi att du har goda datorkunskaper, med vana av att arbeta i de vanligaste programmen och systemen inom Officepaketet.

Tjänsten kräver B-körkort med tillgång till egen bil. Din placeringsort blir Malmö, på LO-distriktets expedition, eller enligt överenskommelse. Tjänsten är en visstidsanställning på heltid.

Inom LO strävar vi efter mångfald och en jämn könsfördelning.

Så här ansöker du:

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, till markus.blomberg@lo.se senast 25 augusti. Eventuella referenser ber vi dig lämna senare.

Notera att ansökningarna behandlas en rekryteringsgrupp som leds av distriktschef Markus Blomberg. Om rekryteringen avslutas innan ansökningstiden gått ut meddelas detta redan sökande. Tillträde sker efter överenskommelse men gärna så fort som möjligt.

För frågor om tjänsten:

Markus Blomberg, distriktschef och kassör vid LO-distriktet i Skåne
markus.blomberg@lo.se / 040-6645395.

Facklig kontaktperson:

Camilla Ekholm, ordförande Handelsklubben vid LO-distriktet i Skåne
camilla.ekholm@lo.se / 040-6645398

LO samlar in och behandlar personuppgifter i samband med rekrytering.Personuppgifterna raderas två år efter att tjänsten är tillsatt. Mer information finns att läsa på https://www.lo.se/start/om_oss/los_hantering_av_personuppgifter

Markus Blomberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.