Fråga facket Fråga facket

Staffanstorp

Välkommen till LO-facken i Staffanstorp.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

LO-facken i Staffanstorp firade Kollektivavtalets dag den 17 mars 2022.

Ordförande och kontaktperson: Laila Olsen, laila.046252249@gmail.com, 073-676 14 52

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Aktiviteter 2023

Julmarknad i Staffanstorp

Julmarknad den 2 december där LO-facken erbjöd barnen att fiska i vår fiskdamm och måla teckningar med önskejulklapp medan föräldrarna provade på att lösa LOs arbetsmiljöquiz. En lyckad dag med många små och stora besökare.

 

LO-facken i Staffanstorps debattartikel i lokaltidningen Spegeln:

 

Kollektivavtalets dag 2023

LO-facken i Staffanstorp uppmärksammade Kollektivavtalets dag vid busstationen Storgatan i Staffanstorp och vid stationen i Hjärup. Många bra samtal om både kollektivavtal och motståndet mot höjda avgifter i kollektivtrafiken i Skåne.

---------------------------------------------------

Aktiviteter 2022

LO på julmarknaden i Staffanstorp 2022

LO-facken i Staffanstorp träffade medborgare vid julmarknaden i Staffanstorp. Många var sugna på att prova ”lyckohjulet” och prata om politik för vanligt folk.

Augustimöte med valsnack

Facklig-politisk samverkan när LO-facken i Staffanstorp tillsammans med Socialdemokraterna träffar väljare och pratar om varför vi vill ha en socialdemokratisk regering. Många bra samtal om lokal, regional och rikspolitik. Medverkan av regionråd Henrik Fritzon och riksdagsledamöterna Elin Gustafsson och Marianne Fundahn. Med korvgrillning och popcorn såg vi till att ingen gick hungrig därifrån.

 

Morgonutdelning inför valet 11 september

Bilder från morgonutdelning vid busstation i Staffanstorp och tågstation i Hjärup där LO-facken i Staffanstorp kampanjade tillsammans med Socialdemokraterna. Det blev många trevliga samtal som handlade om vikten att rösta rött i regionvalet. Fler personal i vården, mindre köer och en bättre personalpolitik i Region Skånes verksamheter med Socialdemokraterna i ledningen. Vår egen riksdagskandidat i valkretsen Roland Viking var också uppe med tuppen och deltog.

 

 

 

Bonnamarknad 7-8 maj

I dagarna två har LO-facken i Staffanstorp pratat med medborgare som var och roade sig på Staffanstorps Bonnamarknad. LO bjöd på korv och Socialdemokraterna poppade popcorn.Vi hade många bra samtal om hur vi kan få ett bättre arbetsliv och samhälle.

Första maj 2022

Första maj-firandet i Staffanstorp är ett bra exempel på vårt facklig politiska samarbete i Staffanstorp. Efter talen i Balders Hage så var det fika och allsång på Folkets Hus.

Staffanstorps kommunalråd Pierre Sjöström, LO-facken i Staffanstorps ordförande Laila Olsen, Arbetarekommunens ordförande Richard Fridh, Rickar Falck,  sekreterare i Arbetarekommunen (och den som kan hålla tonen när vi sjunger), samt riksdagsledamot Rickard Larsson som var huvudtalare.

LO-facken i Staffanstorps ordförande Laila Olsen talar om att ”Nu är det tid för rättvisa”.

Aktiviteter 2022

LO-facken i Staffanstorp besöker arbetsplatser och berättar om Hela svaret. På bilden LO-fackens ordförande Laila Olsen på Ryttarbyns förskola tillsammans med Kommunals medlemmar Carina och Jenny.

Läs mer om Hela svaret här.