Fråga facket Fråga facket

Landskrona

Välkommen till LO-facken i Landskrona


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Ordförande och kontaktperson: Cecilia Hallberg Berndtsson,  zillahallberg@hotmail.com, 070-717 98 42

Aktiviteter 2023

Traditionellt 1 maj-firande i Landskrona

Det var lite kallt trots strålande solsken men arrangemanget var trots kylan välbesökt. Dagens huvudtalare var SSUs ordförande Lisa Nåbo. Den fackliga talaren var i år Dzenina "Nina" Sehovic från Kommunal.

 

LO-facken i Landskrona firade Valborg

På Valborg hade vi ett välbesökt arrangemang där vi kunde lyssna på sång och musik från den fackliga duon FACKlorna, Cabaret mix och Midlife Crisis. Vi kunde även se Verdandi dansa med facklor. Det bjöds på grillad korv och till barnen fanns det fiskdamm.

 

 

1 maj 2023

LO-facken i Landskrona förbereder sig inför 1 maj med plakatspikning och samtal med LOs ordförande Susanna Gideonsson. 

 

 

Debattartikel: Kollektivavtalen är resultatet av lång facklig kamp

- Allt det som de flesta tar för givet på arbetsmarknaden har vi kämpat för. Lön att leva på, semester och pension.
Det skriver Cecilia Hallberg Berndtsson, ordförande i LO-facken i Landskrona, i en debattartikel i Landskrona Direkt på Kollektivavtalets dag den 17 mars 2023.
- Det finns ingen garanti för löneökningar eller försäkringar om det saknas kollektivavtal på arbetsplatsen, skriver hon och påminner om att villkoren på arbetsmarknaden regleras i kollektivavtal.
- Kollektivavtalen ger också näringslivet fördelar - nämligen fred på arbetsmarknaden och konkurrens på lika villkor.

Läs hela artikeln här på Landskrona Direkt.

Kampanj på stan

För att uppmärksamma Kollektivavtalets dag har LO-facken i Landskrona under lördagen delat ut påsar på olika ställan i stan  och pratat om vikten av kollektivavtal.

 

 

------------------------------------------------------

Aktiviteter 2022

Första maj i Landskrona

LO facken i Landskrona firade Första maj med Socialdemokraterna. I år uppmärksammade vi särskilt budskapet ”gå för skor” genom att några gick barfota i tåget för allas rätt till betalda arbetsskor. 
Marcus Frej (Elektrikerna) från LO-facken var årets LO-talare. Han talade om vikten av facklig-politisk samverkan. Tillsammans kan vi vinna valet.
 

 

 
 
 

Valborg 2022

Valborg firade LO-facken i Landskrona ihop med ABF, SSU och Socialdemokraterna. Det bjöds på grillad korv, popcorn och underhållning.

Kollektivavtalets dag 17 mars 2022

I Landskrona trotsade LO-facken kylan och regnet och delade ut påsar med lite gott samtidigt som det pratades om vikten av kollektivavtal.