Fråga facket Fråga facket

Landskrona

Välkommen till LO-facken i Landskrona


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Ordförande och kontaktperson: Cecilia Hallberg Berndtsson, Kommunal, zillahallberg@hotmail.com, 070-717 98 42

Aktiviteter 2024

Första maj-firandet i Landskrona. Strålande sol och hårda vindar bjöds det på i Landskrona på 1:a maj. Huvudtalaren Niklas Karlsson talade om hur högern monterar ner välfärden steg för steg och LO’s talare Anna Fernebro talade om vikten av kollektivavtal för att inte vi ska se lönedumpningar och försämrade villkor. 

Valborg i Landskrona. LO-facken i Landskrona samarrangerade med Socialdemokraterna och ABF ett välbesökt evenemang i Slottsparken. På bilderna ser vi  bland annat Martin Nilsson ihop med delar av styrelsen i LO-facken i Landskrona och Cabaré Mix. Både Martin Nilsson och Cabaré Mix gjorde fantastiska uppträdanden. Det bjöds på korv och till barnen fanns det fiskedamm 

Aktiviteter 2023

Kollektivavtalets dag den 17 mars. LO-facken i Landskrona uppmärksammade kollektivavtalets dag runt om i Landskrona.
Det blev många bra samtal i solen!

Traditionellt 1 maj-firande i Landskrona

Det var lite kallt trots strålande solsken men arrangemanget var trots kylan välbesökt. Dagens huvudtalare var SSUs ordförande Lisa Nåbo. Den fackliga talaren var i år Dzenina "Nina" Sehovic från Kommunal.

 

LO-facken i Landskrona firade Valborg

På Valborg hade vi ett välbesökt arrangemang där vi kunde lyssna på sång och musik från den fackliga duon FACKlorna, Cabaret mix och Midlife Crisis. Vi kunde även se Verdandi dansa med facklor. Det bjöds på grillad korv och till barnen fanns det fiskdamm.

 

 

1 maj 2023

LO-facken i Landskrona förbereder sig inför 1 maj med plakatspikning och samtal med LOs ordförande Susanna Gideonsson. 

 

 

Debattartikel: Kollektivavtalen är resultatet av lång facklig kamp

- Allt det som de flesta tar för givet på arbetsmarknaden har vi kämpat för. Lön att leva på, semester och pension.
Det skriver Cecilia Hallberg Berndtsson, ordförande i LO-facken i Landskrona, i en debattartikel i Landskrona Direkt på Kollektivavtalets dag den 17 mars 2023.
- Det finns ingen garanti för löneökningar eller försäkringar om det saknas kollektivavtal på arbetsplatsen, skriver hon och påminner om att villkoren på arbetsmarknaden regleras i kollektivavtal.
- Kollektivavtalen ger också näringslivet fördelar - nämligen fred på arbetsmarknaden och konkurrens på lika villkor.

Läs hela artikeln här på Landskrona Direkt.

Kampanj på stan

För att uppmärksamma Kollektivavtalets dag har LO-facken i Landskrona under lördagen delat ut påsar på olika ställan i stan  och pratat om vikten av kollektivavtal.