Fråga facket Fråga facket

Hässleholm

Välkommen till LO-facken i Hässleholm


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Ordförande och kontaktperson:
Pia Litbo, pia.litbo@outlook.com, 070-863 81 09

Vi finns på Facebook. Tryck här.

Aktiviteter 2023

Kollektivavtalets dag 2023

Debattartikel: Kollektivavtalen är resultatet av lång facklig kamp

- Allt det som de flesta tar för givet på arbetsmarknaden har vi kämpat för. Lön att leva på, semester och pension.
Det skriver Pia Litbo, ordförande i LO-facken i Hässleholm, i en debattartikel i Frilagt Häsleholm på Kollektivavtalets dag den 17 mars 2023.
- Det finns ingen garanti för löneökningar eller försäkringar om det saknas kollektivavtal på arbetsplatsen, skriver hon och påminner om att villkoren på arbetsmarknaden regleras i kollektivavtal.
- Kollektivavtalen ger också näringslivet fördelar - nämligen fred på arbetsmarknaden och konkurrens på lika villkor.

Läs hela artikeln här på Frilagt Hässleholm.

LO-facken i Hässleholm firade Kollektivavtalets dag i morgonrusningen vid stationen i Hässleholm den 17 mars. Många glada resenärer ville ha en frukostpåse.

 

---------------------------------------------------------

Aktiviteter 2022

Julmarknad i Hässleholm 2022

 

1 advent i Hässleholm. Idag har vi haft aktiviteter tillsammans med Hässleholms arbetarekommun. Vi fick många besök och många bra samtal. Tack alla för en lyckad dag.

Familjedag i juni 2022

LO-facken i Hässleholm, LO-facken Östra Göinge och  LO Mervärde har tillsammans med sektionen IF Metall haft familjedag och firat 10 års jubileum. Mycket folk och många bra samtal. Sandra Frostensson från Östra Göinge var talare och pratade om politiska värdet och våra krav.

Vittsjödagen 2022

LO-Hässleholm och Socialdemokraterna samt SSU var på plats på Vittsjödagen. En mycket givande dag många samtal bra frågor från ungdomar. Tack alla som var med.

 

 

Pride i Hässleholm

Lördagen den 4 juni 2022: LO Hässleholm har idag tillsammans med Socialdemokraterna varit med på Priden i Hässleholm. Det var en lyckad dag trevlig stämning och många glada.

 

 

Sösdaladagen i maj

Nu är vi på G! Många dialoger och mycket popcorn på Sösdaladagen.

 

Pub efter jubb 5 maj

En trevlig kväll med många bra frågor och samta. Tack till Christer Welinder och Thomas Lindell för många svar. Tack Farozon för god mat och tack alla som kom.

 

Första maj i Hässleholm

Ett fantastiskt Första maj-firande i Hässleholm. LO bjöd på fiskedamm, popcorn, kaffe m.m. Solkören uppträdde, helt underbara. Många bra samtal och bra talare: Anna Wallentheim, Thomas Lindell, Lena Wallentheim och LOs ordförande. Vädret var också på vår sida. Fantastiskt att vi äntligen kunde gå i vårt Första maj-tåg. Tack alla ni som ställde upp för att göra dagen så bra! Tillsammans är vi starka.
 
 

Pub efter jubb

Den 30 mars 2022 var det ny träff i vår uppskattade serie "pub efter jubb". Det var lyckat. Gäst hade vi Helen Persson från Kristianstad, som pratade om hur viktigt det är med samverkan. Thomas Lindell, arbetarkommunens ordförande Hässleholm talade också liksom  Joachim Fors från barn- och utbildningsnämnden. För musiken stod vår eminenta Stefan Nilsson. Tack alla för en trevlig kväll.

Internationella kvinnodagen 2022 firades i Hässleholm

Den 8 mars, på Internationella kvinnodagen, var LO-facken i Hässleholm ute och delade ut rosor. Många blev glada och vi fick många bra samtal även från ungdomar,som var pålästa. De nämnde några framträdande kvinnor, värda att bli ihågkomna. Magdalena Andersson, Astrid Lindgren, Selma Lagerlöf och Monika Zetterlund. Vi har även två kvinnor i vår kommun,  Lena Löön, Kommunals ordförande och Lena Wallentheim, oppositionsråd S.

Alla Hjärtans dag 2022

Fritt fram för fysiska aktiviteter igen! LO-facken i Hässleholm delade ut hjärtan till Hässleholmsborna på Alla Hjärtans dag, vilket var mycket uppskattat!