
Koll på jobbet drar igång
På måndag drar sommarens kampanj Koll på jobbet igång. Skånes uppsökare är laddade för att möta alla unga och nya på jobbet.

Vi vill att alla ska få ett grymt arbetsliv
LOs sommarkampanj ska ge både unga och nya på arbetsmarknaden de bästa förutsättningarna för ett bra arbetsliv. Unga ska ha koll på vad som gäller på jobbet, säger LOs Ungsekreterare Elsa Alm.

Ny utbildning på nätet öppen för alla
Nu kan alla som vill snabbt få en inblick i facket. Nätutbildningen Facklig introduktion tar cirka 20 minuter och är öppen för dem som vill lära sig mer om sin lön med mera.
LO-facken: Sverige behöver enighet
Sverige behöver mer trygghet och mer enighet. Motsatsen gynnar bara de som vill försvaga oss. Det skriver LO-facken i Ystad, Sjöbo, Simrishamn och Tomelilla i en debattartikel, och uppmanar till minskade klyftor.

Tid, makt och pengar - Sveriges jämställdhetsbarometer 2022
Den svenska familjepolitiken är klassblind. Det konstaterar LO i sin årliga rapport Sveriges Jämställdhetsbarometer. LO-förbundens medlemmar har inte samma möjligheter och rättigheter till att kombinera arbete och familj som andra på arbetsmarknaden.

Vilken ekonomisk politik behöver Sverige de närmaste åren?
LO-ekonomerna diskuterar tillsammans med namnkunniga gäster läget i svensk ekonomi. Gästar oss gör Annika Sundén, fd Arbetsförmedlingen, Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige samt Sven-Olov Daunfeldt, Svenskt Näringsliv.

Ekonomiska utsikter våren 2022
LO-ekonomerna presenterar sin prognos Ekonomiska utsikter. Fokus är inflationsutvecklingen, ekonomins återhämtning samt arbetsmarknadens kompetensutmaningar.

LO granskar läget i den svenska välfärden
LOs ordförande Susanna Gideonsson och Kommunals ordförande Malin Ragnegård presenterar en ny rapport om läget i välfärden – Välfärdsgapet.

Ekonomiska utsikter våren 2022
Arbetslösheten biter sig nästa år fast på höga nivåer, enligt LO-ekonomernas senaste konjunkturprognos. Samtidigt sker en global omläggning av finanspolitiken i åtstramande riktning vilket vore fel väg att gå för Sverige nu.

Välfärdsgapet 2022
Rapporten Välfärdsgapet är en årligen återkommande analys av behoven i välfärden. I rapporten görs en beräkning av hur mycket resurser som krävs under de närmaste fyra åren och vilka reformer som måste genomföras för att trygga en jämlik välfärd.

Skolindustrin - hur mångfald blev enfald
Vinstdrift i skolan undergräver mångfald och valfrihet. Istället för stort utbud och bred räckvidd domineras marknaden av ett fåtal aktörer som framför allt är koncentrerade till landets storstäder.