Under 30 år? Anmäl dig till 2023 års kurser. Här är alla datum.
Kommittén består av unga representanter från förbundsavdelningarna som planerar LO-distriktets tvärfackliga ungdomsverksamhet och samverkar med SSU Skåne.
Koll på jobbet är en aktivitet som genomförs tillsammans med de fackliga avdelningarna i Skåne.
Har du frågor om din anställning? Eller andra frågor om jobbet? Hör av dig till facket. Ring eller mejla. Vi finns här för att svara på dina frågor.
Är du ung facklig medlem och intresserad av ett riktigt spännande uppdrag? Ta plats i LO-distriktets ungdomskommitté!
Kursen är digital och hålls två gånger under hösten. Du har rätt att vara ledig från jobbet för att gå facklig kurs. Anmäl dig - givetvis får du betalt!
Succén återkommer! I oktober är det dags för ett nytt regionalt ungforum i Skåne för unga fackliga medlemmar. Temat är Ung idag, ledare imorgon.
Maktutbildningen är en kompetenshöjning för förtroendevalda på arbetsplatserna. Vi fortsätter att erbjuda denna uppskattade tvådagars Maktutbildning under hösten 2023.
Nu har du som är LO-medlem chansen att vara med och påverka där du bor eller arbetar.
Trade unionist, journalists and civil society organizations are often amongst the first experiencing shrinking spaces when autocracy is allowed to grow. What is the situation today? What can be done to support democracy?
Välfärden står inför stora utmaningar. Det finns omfattande kvalitetsbrister inom vård, skola och omsorg samtidigt som behoven kommer att växa genom en åldrande befolkning.
Arbetslivskriminaliteten slår hårt mot samhället. Hur kan samhället slå tillbaka? LO håller krissamtal om kriminaliteten i arbetslivet.
Det är dags för en rättvis krispolitik. Under förra valrörelsen var det tävling om att lyfta vanligt folks ekonomi. Men hur har det blivit i verkligheten?
Är vi överens om att alla ska kunna leva på sin lön? Hur ska vi i så fall komma åt problemet med en ojämställd och ojämlik arbetsmarknad?
Medellönen för samtliga anställda var 37 500 kronor i månaden enligt 2022 års lönestatistik. För arbetare var medellönen 29 300 kronor och för tjänstemän 45 100 kronor. Medellönen var alltså 15 800 kronor, eller 54 procent, högre för tjänstemän än för arbetare.
Sveriges jämställdhetsbarometer är LOs årliga jämställdhetsrapport. Den beskriver hur både klass och kön påverkar villkoren i arbetslivet och samhället i stort.
LO-ekonomerna presenterar sin prognos av den ekonomiska utvecklingen i rapportserien Ekonomiska utsikter. Här hittar du en kortversion av prognosen våren 2023.
Inflationen i Sverige fortsätter att sjunka, enligt LO-ekonomernas nya prognos. Samtidigt stiger arbetslösheten.
Vi har byggt upp en välfärd att vara stolta över i Sverige. Välfärden var avgörande för att vårt land blev ett av världens mest jämlika och jämställda länder. Men under de senaste decennierna har skattesänkningar och utveckling av marknadsmodeller prioriterats framför välfärdsreformer för jämlikhet.