Nu har LO-distriktet i Skåne avslutat årets sommarkampanj ”Koll på jobbet”. 35 unga LO-medlemmar har genomfört fackligt uppsökeri i alla Skånes kommuner. Tillsammans har man genomfört drygt 1850 enskilda samtal på knappt 950 arbetsplatser och publika platser.
Anmäl dig till 2025 års kurser. Här är alla datum.
Kommittén består av unga representanter från förbundsavdelningarna som planerar LO-distriktets tvärfackliga ungdomsverksamhet och samverkar med SSU Skåne.
Koll på jobbet är en aktivitet som genomförs tillsammans med de fackliga avdelningarna i Skåne.
Har du frågor om din anställning? Eller andra frågor om jobbet? Hör av dig till facket. Ring eller mejla. Vi finns här för att svara på dina frågor.
Eslövsbon Mats Löfström, ombudsman i LIvs, har enhälligt valts till ny ordförande för LO-distriktet i Skåne. - Vi ska bli fler som organiserar oss på arbetsplatserna!
Varför inte gå en kurs i år? Här är alla tvärfackliga kurser i Skåne. Välkommen!
Nu är det dags att nominera skyddsombud eller regionala skyddsombud för fina arbetsmiljöinsatser under 2024.
Alla fackliga avdelningar i Skåne kan skicka in motioner och nomineringar.
LO och Folksam bjuder in till en utbildningsdag i medlemsförsäkringar. Kursen går både fysiskt och digitalt.
Vi arbetare får Sverige att fungera – men nu måste Sverige börja fungera för oss. Nu lanserar vi ett kraftfullt åtgärdspaket för att skapa det Sverige vi alla förtjänar.
LO-ekonomerna ger sin bedömning av hur svensk ekonomi utvecklas det kommande året.
Årets Nobelpristagare i ekonomi deltog i ett seminarium på LO för att prata om maktfördelning, produktivitet och social rättvisa.
LO-distriktens digitala arbetsmiljöutbildning riktar sig till dig som är ett erfaret skyddsombud. Tema för utbildningen är skriftlig begäran om arbetsmiljöåtgärd (§6:6a).
Sverige behöver hantera flera stora samhällsförändringar på kort tid. LO presenterar därför ett omfattande investeringsprogram.
Det här är kortversionen av rapporten om maktelitens inkomster.
Snittinkomsten för vd:arna på 50 av de största svenska företagen motsvarar 71,1 industriarbetarlöner.
I rapporten Välfärdsgapet tittar vi närmare på vilka resurser som krävs för att behålla dagens välfärd och hur vi kan använda dem på ett sätt som ger mer välfärd. Här hittar du en kortversion av 2024 års rapport och en bit ned en länk till den fullständiga rapporten.
År 2023 var den genomsnittliga månadslönen - uppräknat till heltid - 39 200 kronor. Löneskillnaderna mellan arbetare och tjänstemän och mellan kvinnor och män är stora.
Vård, skola och omsorg ska fungera. Skattefinansierad välfärd som fördelas efter behov är en förutsättning för att vanligt folk ska kunna leva goda liv.