Fråga facket Fråga facket

Skurup

Välkommen till LO-facken i Skurup.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Ordförande och kontaktperson: Madeleine Möller, madeleine.moller@hrf.net, 0704-819 870

Festligt, folkligt och fullsatt på LO-facken i Skurups och ABF Österlens familjedag!
Äntligen kunde vi samlas för LOs familjedag i Skurup igen. Familjerna i kommunen strömmade till för att barnen skulle få prova brandbil, åka karuseller och få glittertatueringar. Medan barnen åt popcorn och föräldrarna åt korv så blev det mängder av viktiga samtal inför valet.

Nu så - äntligen LO:s familjedag!

Nu så... äntligen... efter två års väntan är det dags igen för LO:s Familjedag i Folkets Park Skurup den 27 augusti kl.11-16. Välkomna!

Bostadsminister besökte Skurup

Den 17 augusti besökte bostadsminister Johan Danielsson, tillsammans med ombudsman på Byggnads Magnus Alm och LO-företrädarna Kent Johansson och Johnny Östberg, Skurups allmännyttiga bostadsbolag SkurupsHem.

Där fick ministern en unik rundvandring i Skurups snart färdigställda LSS och trygghetsboende.

Men inte bara det. Han stod tillsammans med LO-facken på Skurups tågstation. Det bjöds på kaffe och information till resernärerna.

Johan Danielsson har en historik med Skurup och vi är extra glada att han kunde besöka oss igen. Som tack för besöket överlämnade Magnus Alm en gåva som symboliserar vikten av och beviset på att Johan står för en stark facklig-politisk samverkan.

 

Sommarmarknad 2022

Äntligen blev Skurups sommarmarknad av den 11-12 juni på Folkets Park. Bra väder och mycket folk. Det var bra samtal med många människor. Vi var representerade av HRF, Elektrikerna, IF-metall och Kommunal. Bra fackfrågor. Den stora snackisen: slopad karensdag och höjning av pensionerna.

Ett Skurup för alla

Ett väl arrangerat Pride 21 maj 2022 med massor av underbara människor, en folkfest att minnas!

 

 

Skurups Prideparad 16-22 maj 2022

LO-facken är med och arrangerar Prideveckan i Skurup. Se program nedan. På lördag 21/5 kl 14.00-17.00 tågar vi tillsammans för mångfald och allas rätt till kärlek.

Välkommen att gå med oss!

 

 


Första maj 2022

Första maj firades i Skurup med Sjöbo ungdomsorkester med drillflickorna. Huvudtalare var Marianne Fundahm och Peter Kennerfalk.

Här är en film från det fina firandet.