Fråga facket Fråga facket

Skurup

Välkommen till LO-facken i Skurup.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Ordförande och kontaktperson: Madeleine Möller, madeleinemoller@outlook.com, 0704-819 870

Aktiviteter 2023

Välkommen till LO Skurups traditionella familjedag den 19 augusti kl 11-16 i Folkets Park.

Sommarmarknad 10-11 juni Folkets Park,

Sommarmarknad på Folkets Park och LO var på plats båda dagar. Bra väder och många besökare. Medan barnen åt popcorn och hade vi bra samtal med föräldrarna.

 

27 maj 2023: Pride i Skurup och LO var på plats.

En härlig eftermiddag fylld med härliga rytmer från trummor, dans, sång av fantastiska röster, tal om allas rätt till att var den man är, möten med goa människor och lite kaffe och annat gott. Ovanpå det en parad genom Skurup. Vilken folkfest det blev.

Första maj-firande i Skurup.

Majoriteten utgjordes av LO förbundens medlemmar denna dag! Och vår gäst Jakob Wagner, Byggnads förbundssekreterare, höll tal.

 

 

Fira 1 maj i Skurup!

Kollektivavtalets dag

Den 17 mars uppmärksammades Kollektivavtalets dag tidigt på morgonen på stationen. Det bjöds på kaffe och goodiebags till pendlare och de anställda. LO-facken i kommunen samarbetade med arbetarekommunen i Skurup och delade även ut en folder om kollektivavtalets värde.

 

Studier

Fem utbildningstillfällen i samverkan med ABF, LO och Socialdemokraterna Skurup/Ystad.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Julskyltning 2022

LO-facken i Skurup och Socialdemokraterna bjöd på glögg och pepparkakor på julskyltningen. Många hade tagit sig ut denna dag och stannade till i tältet en stund.

Här kan du se en film från julskyltningen. Tryck här. 

 

 

 

Skurups marknad 2022

Två dagar med möten och samtal. Trots vädret kom en hel besökare till LO-tältet.

Festligt, folkligt och fullsatt på LO-facken i Skurups och ABF Österlens familjedag!
Äntligen kunde vi samlas för LOs familjedag i Skurup igen. Familjerna i kommunen strömmade till för att barnen skulle få prova brandbil, åka karuseller och få glittertatueringar. Medan barnen åt popcorn och föräldrarna åt korv så blev det mängder av viktiga samtal inför valet.

Bostadsminister besökte Skurup

Den 17 augusti besökte bostadsminister Johan Danielsson, tillsammans med ombudsman på Byggnads Magnus Alm och LO-företrädarna Kent Johansson och Johnny Östberg, Skurups allmännyttiga bostadsbolag SkurupsHem.

Där fick ministern en unik rundvandring i Skurups snart färdigställda LSS och trygghetsboende.

Men inte bara det. Han stod tillsammans med LO-facken på Skurups tågstation. Det bjöds på kaffe och information till resernärerna.

Johan Danielsson har en historik med Skurup och vi är extra glada att han kunde besöka oss igen. Som tack för besöket överlämnade Magnus Alm en gåva som symboliserar vikten av och beviset på att Johan står för en stark facklig-politisk samverkan.

 

Sommarmarknad 2022

Äntligen blev Skurups sommarmarknad av den 11-12 juni på Folkets Park. Bra väder och mycket folk. Det var bra samtal med många människor. Vi var representerade av HRF, Elektrikerna, IF-metall och Kommunal. Bra fackfrågor. Den stora snackisen: slopad karensdag och höjning av pensionerna.

Ett Skurup för alla

Ett väl arrangerat Pride 21 maj 2022 med massor av underbara människor, en folkfest att minnas!

 

 Första maj 2022

Första maj firades i Skurup med Sjöbo ungdomsorkester med drillflickorna. Huvudtalare var Marianne Fundahm och Peter Kennerfalk.

Här är en film från det fina firandet.