Fråga facket Fråga facket

Skurup

Välkommen till LO-facken i Skurup.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Ordförande och kontaktperson: Madeleine Möller, HRF, madeleinemoller@outlook.com, 0704-819 870

Aktiviteter 2024

Pride 18 maj 2024

Pride i Skurup - och LO-facken var där och firade denna fina dag.

1 maj

Idag firade LO-facken 1 maj i Skurup. Sjöbo ungdomsorkester med drillflickorna ledde tåget. Fantastiskt tåg och ett underbart avslut med fina, kloka och nulägets allvarliga tal av både arbetarekommunens ordförande tillika oppositionsråd Lena Axelsson, facklig ledare Magnus Alm, ombudsman Byggnads, samt riksdagsledamot Rossi Carlsson.

Pub efter Jubb 26 april

LO-facken i Skurup anordnade "pub efter Jubb" tillsammans med LO-facken i Ystad, denna gång i Skurup. Tillsammans med övriga kamrater i LO-facken riktar vi ett stort tack till alla er som gjorde denna kväll så fin med quiz, trevliga samtal och god pizza!

 

Kollektivavtalets dag 17-18 mars 2024

I år var Kollektivavtalets dag en söndag. Denna dag packade vi ihop ca 250 påsar för utdelning nästa dag. På måndag morgon uppmärksammade vi morgonpendlarna vid tågstationen tillsammans med Arbetarkommunen Skurup. Alltid lika uppskattat av pendlarna att vi är där.

 

 

LO Skurup backar de Tesla-anställdas kamp för kollektivavtal!

Aktiviteter 2023

Julskyltning i Skurup 2023

Den 3 december bjöd LO-facken i Skurup tillsammans med arbetarekommunen på glögg och pepparkakor. De var många som hade tagit sig ut denna krispiga vinterdag och stannade till hos oss en stund för samtal.

Festligt, folkligt och fullsatt på LO-facken i Skurups och ABF Österlens familjedag!

Äntligen dags för LOs familjedag i Skurup igen! Familjerna i kommunen strömmade till för att barnen skulle få prova brandbil, åka karuseller, få finfina napp i fiskedammen, leka med scouterna och få ansiktsmålning.
Medan barnen åt popcorn och föräldrarna åt korv så blev det mängder av bra samtal.
Höjdpunkten var Rocky & Poppis uppträde.

 

 

Välkommen till LO Skurups traditionella familjedag den 19 augusti kl 11-16 i Folkets Park.

Sommarmarknad 10-11 juni Folkets Park,

Sommarmarknad på Folkets Park och LO var på plats båda dagar. Bra väder och många besökare. Medan barnen åt popcorn och hade vi bra samtal med föräldrarna.

 

27 maj 2023: Pride i Skurup och LO var på plats.

En härlig eftermiddag fylld med härliga rytmer från trummor, dans, sång av fantastiska röster, tal om allas rätt till att var den man är, möten med goa människor och lite kaffe och annat gott. Ovanpå det en parad genom Skurup. Vilken folkfest det blev.

Första maj-firande i Skurup.

Majoriteten utgjordes av LO förbundens medlemmar denna dag! Och vår gäst Jakob Wagner, Byggnads förbundssekreterare, höll tal.

 

 

Fira 1 maj i Skurup!

Kollektivavtalets dag

Den 17 mars uppmärksammades Kollektivavtalets dag tidigt på morgonen på stationen. Det bjöds på kaffe och goodiebags till pendlare och de anställda. LO-facken i kommunen samarbetade med arbetarekommunen i Skurup och delade även ut en folder om kollektivavtalets värde.

 

Studier

Fem utbildningstillfällen i samverkan med ABF, LO och Socialdemokraterna Skurup/Ystad.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------