Fråga facket Fråga facket

Klippan

Välkommen till LO-facken i Klippan


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Ordförande och kontaktperson: Anette Nilsson, Handels avd 6, nettan.69@live.se, 0704-02 80 80

 

Aktiviteter 2023

Bejublad Åbymarknad med quiz och popcorn

Tisdagen den 20 juni hölls den årliga Åbymarknad i Klippan och givetvis var vi på plats för att sprida vårt budskap. Via vårt quiz,med vinster som bl a dressincykling, termos, paraply och necessär, pratade vi med över 200 besökare.
 
Ett fritidshem stannade till och vi kunde se till att barnen lämnade coola iförda vars ett par solglasögon. Popcorn delades ut, ofta med frågan "Är det gratis? ".
Inte minst med tanke på värmeböljan, som präglade denna dag, var det också tacksamt att kunna bjuda på en flaska kolsyrat vatten som Kommunal tillhandahållit. En hel del ungdomar kunde vi fånga i flykten och ta en snabb diskussion med och lämna vår uppskattade flyer "Hjälp jag har fått ett jobb!"
 
Summering: En som vanligt mycket bra återkommande aktivitet för oss i LO-facken i Klippan.
 
 

Fest och allvar vid Första maj-firande i Klippan

1 Maj firade vi i Lo-facken i Klippan tillsammans med Ängelholm, Båstad och Örkelljunga i  Ängelholm. Morgonen började med förberedelser i Hembygdsparken. Därefter skulle det vara sedvanliga sillafrukosten i Folkets Hus då resenärer från Klippan anlänt med den buss Lo-facken i Klippan ordnat.
I samband med sillafrukosten var Sveriges radio där och intervjuade  Ängelholms kommunalråd Lars Nyander. Efter frukost var det tid för tåget som gick upp till Hembygdsparken. Där var Lo-fackena och Socialdemokraterna i Ängelholm redo att bjuda på korv med bröd, popcorn, badbollar och en hel del andra giveaways samtidigt som det skulle talas.
Huvudtalare var Anna Ingers och de andra talarna var kommunalråd Lars Nyander, Lo-facken i Ängelholms ordförande Mikael von Krassow och S-kvinnors Sofia Gunnarsson.

 

 

 

 

 

Skolmässa på Åbyskolan

Onsdagen den 29 mars genomförde LO-facken i Klippan sin årliga skolmässa efter två års uppehåll på grund av pandemin.

Sju fackförbund, kommunen och Swedbank anslöt som utställare tillsammans med LO-facken i Klippan.

Den nedersta bilden är exempel på uppgifter som tredjeklassarna skulle få besvarat av utställarna.

 

Arbetsplatsbesök på Kollektivavtalets dag 17 mars

LO-fackens första arbetsplatsbesök blev på Gelita Sweden AB Stidsvig. På plats träffade vi Roberto Olsson, huvudskyddsombud, Håkan Lundberg, ordförande i fackklubben och personal som vi pratade kollektivavtal med.

Dagens andra arbetsplatsbesök var på DHL Supplychain AB i Klippan. På plats träffade vi Veronicha Pettersson och många i personalen när de hade lunch- och eftermiddagsraster.

Dagen avslutades med öppen expedition i samverkan med Socialdemokraterna i Klippan.

Roberto Olsson och Håkan Lundberg på Gelita Sweden fick besök av LO-facken i Klippan.

Dagens andra arbetsplatsbesök på DHL Supplychain AB.

Kollektivavtalets dag firades i Klippan den 17 mars 2023.

Öppen expedition i Klippan.