Fråga facket Fråga facket

Ewa Glimhed omvald som vice ordförande för LO-distriktet i Skåne

- Jag är stolt och glad att jag fått förnyat förtroende att bli vice ordförande i LO-distriktet, det är stort att bli omvald. Nu fortsätter arbetet för ett rättvisare Sverige där trygghet för vanligt folk sätts i fokus, säger Ewa Glimhed.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Den 23 april har LO-distriktet i Skåne varit samlat för årsmöte. Ombud från 25 fackliga avdelningar som tillsammans representerade cirka 150000 skånska LO-medlemmar valde då om Ewa Glimhed som vice ordförande fram till årsmötet 2026. 

- Jag är stolt och glad att jag fått förnyat förtroende att bli vice ordförande i LO-distriktet, det är stort att bli omvald. Nu fortsätter arbetet för ett rättvisare, jämlikare och mer jämställt Sverige. Där trygghet för vanligt folk sätts i fokus, säger Ewa Glimhed.

Ewa Glimhed är anställd som undersköterska inom Malmö stad. Hon är  fackligt förtroendevald som ordförande för branschsektionen Kommunal  Vård- och Omsorg i kommunen. En sektion som är Sveriges näst största.

Hon har tidigare även suttit i Kommunal Skånes avdelningsstyrelse, Kommunals förbundsstyrelse samt varit mångårig ordförande för dåvarande LO-sektionen i Malmö.

Tillsammans med övriga inom LO-distriktets styrelse är hon nu redo att  fortsätta utveckla den tvärfackliga verksamhet, och att ge järnet i  slutspurten på den fackliga valrörelse inför valet till Europaparlamentet. Trygghet för vanligt folk står högst på dagordningen!

Här kan du läsa Ewa Glimheds avslutningsanförande.

Markus Blomberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.