Fråga facket Fråga facket

Ny försteombudsman för LO i Skåne

Den 7 januari 2015 tillträder Mikael Andersson som vikarierande försteombudsman/chef för LO-distriktet i Skåne, samt som kassör. Beslut fattades av LOs styrelse den 15 december.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Du kan få kontakt med Mikael på följande sätt:

Mobiltelefon: 073-3017624
Mail: mikael.j.andersson@lo.se

Presentation

Här nedan följer en kortare presentation, skriven av honom själv.

Jag är 42 år och bor i Björka (Väla), Helsingborgs kommun med min familj. Vi har en bostadsrätt med en liten täppa och lite fruktträd. Förutom hemmet har jag som intresse fiske, film, natur och umgås med nära och kära. God mat och härliga bakverk är en last som jag har, både att äta och laga maten.

Min yrkesbana har varit i den industriella verksamheten. Jag har haft arbete på ARJO i Eslöv och Alfa Laval i Lund och den längsta och senaste tiden på Rohm & Haas Nordiska AB som industrielektriker.

Mitt intresse för den fackliga verksamheten växte sig starkare och jag hade förmånen att bli ordförande på klubben på Rohm & Haas, och samtidigt bli invald som ersättare i avdelningsstyrelsen på Industrifacket avd2. Därefter har jag innehaft diverse uppdrag i IF Metall och ibland dessa ordförande för avdelning 50 Mellanskåne och efter sammanslagning IF Metall Nordvästra Skåne.

Mina drivkrafter är organisationen och den kraft det finns när vi tillsammans bestämmer oss för att de orättvisor som finns ska utplånas. Det vackraste som finns, och som är absolut nödvändigt, är demokrati. Detta känns som något självklart men för att inte odemokratiska krafter skall få fotfäste krävs det ett fortsatt starkt arbete för detta.

Den utmaning som jag ser som det viktigaste att arbeta med är att få alla medlemsorganisationer att med LO som paraply och med partiet hand i hand vara ett.

Min vision

VI går som en enad arbetarrörelse mot framtiden med en kraft som gör att alla våra medlemmar får den hjälp och det samhälle som de behöver för att ha ett bra liv.

----

För eventuella frågor är ni välkomna att kontakta undertecknad.

Håkan Löfgren, tillförordnad chef på LO-distriktet i Skåne
hakan.lofgren@lo.se
070-549 27 12

 

 

Håkan Löfgren
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.