Fråga facket Fråga facket

LO och LO-förbunden ringer medlemmar om valet

Torsdagen den 3 april är det premiär för LOs stora valsatsning på regionala ringcenter. Där ska förtroendevalda och aktiva från de 14 LO-förbunden ringa runt till sina medlemmar och prata fackliga valfrågor. I samband med LO-distriktet i Skånes årsmöte rings de första samtalen i vår region.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning- Vi ringer för att berätta att facket jobbar för få till stånd ett regeringsskifte och för att lyfta fram frågor om jobben och om välfärden, säger Jimmy Runesson, som är ordförande för LO-distriktet i Skåne.

Sammanlagt 47 ringcenter kommer att öppnas runt om i landet under våren. De organiseras av de olika LO-distrikten och kommer att bemannas av förtroendevalda och aktiva från de 14 LO-förbunden. I Skåne kommer vi att ha fem olika ringcenter som är placerade i Malmö, Kristianstad, Lund, Helsingborg och Trelleborg.

Undersökningar har visat att 63 procent av LO-förbundens medlemmar vill att facket aktivt ska verka för ett regeringsskifte. Samtidigt upplever väldigt få att de får tillräckligt med information från sitt fackförbund.

- Vi kommer att kontakta medlemmarna på deras fritid och satsningen är ett komplement till det valarbete som LO och LO-förbunden genomför i anslutning till arbetsplatserna, berättar Katarina Honoré, som är ansvarig för ringverksamheten i Skåne.

LO-förbunden har olika strategi för hur samtalen ska föras. Vissa kommer bara att uppmana sina medlemmar att använda sin rösträtt, medan andra uppmanar dem att gå och rösta för ett regeringsskifte.

Inledningsvis vänder man sig till förbundens förtroendevalda för att uppmana dem att delta i 1 majfirandet. Längre fram i vår, inför EU-valet, utvidgas samtalen till förbundens medlemmar. Och lagom till valet den 14 september genomförs ytterligare en ring-omgång bland medlemmarna.För mer information:
Jimmy Runesson, ordförande LO-distriktet i Skåne
Tfn: 070-974 54 96
E-post: jimmy.runesson@lo.se

Katarina Honoré, ansvarig för ringverksamheten LO-distriktet I Skåne
Tfn: 070-517 76 87

Markus Blomberg, presskontakt LO-distriktet i Skåne
Tfn: 070-205 24 34
E-post: markus.blomberg@lo.se