Fråga facket Fråga facket

LO kräver höjda pensioner

LO kräver stärkt vård och omsorg och höjda pensioner för vanligt folk i sin plattform inför valen i höst.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Idag lanseras LOs plattform inför valrörelsen 2022. Flera av de krav som ställs där är frågor som LO-distriktet i Skåne, tillsammans med de förbundsavdelningar som finns här, har drivit för att det är förbättringar för medlemmarna i LOs förbund.

- Att ta bort de otrygga anställningarna är ett måste. Individens möjlighet att påverka sin arbetssituation och planera sitt arbetsliv måste stärkas, säger Per-Ola Nilsson, ordförande för LO-distriktet i Skåne.

- Att vård och omsorg måste stärkas har blivit tydligt för alla, inte minst under pandemins framfart. Det måste även sättas stopp för vinstuttag, skattepengarna ska gå till verksamhet – inte ägare, säger Ewa Glimhed, vice ordförande LO-distriktet i Skåne.

Alla frågor i valplattformen är frågor vi drivit i LO-distriktet i Skåne länge. Två exempel är frågorna om tandvården och höjda pensioner.

- Att tandvården ska likställas med sjukvården är för oss en självklarhet och det är en tydlig klassfråga. Att ha råd med tandvård eller inte ska aldrig vara ett dilemma, den ska vara tillgänglig lika för alla precis som sjukvården, fortsätter Ewa Glimhed.

- Att pensionen för vanligt folk måste höjas är ytterligare en fråga som drivits av den fackliga rörelsen i Skåne, avslutar Per-Ola Nilsson.

Här hittar ni valplattformen https://helasvaret.se/ 

För mer information från LO-distriktet

Per-Ola Nilsson, ordförande
Tel 010-434 05 60
E-post per-ola.nilsson@lo.se

Ewa Glimhed, vice ordförande
Tel 010-442 80 94
E-post ewa.glimhed@malmo.se 

 

Meta Jarl
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.