Fråga facket Fråga facket

LO-distriktet välkomnar Karl-Petter Thorwaldsson som näringsminister

LOs tidigare ordförande Karl-Petter Thorwaldsson kan svensk arbetsmarknad på sina fem fingrar och har alltid brunnit för näringspolitiken. Det känns helt rätt tänkt av Magdalena Andersson att fånga upp hans kunskaper och engagemang på området, säger Per-Ola Nilsson, ordförande LO-distriktet i Skåne.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Tisdagen den 30 november presenterade statsminister Magdalena Andersson (S) regeringsförklaringen i riksdagen. Samtidigt presenterade statsministern sin regering. LO-distriktet i Skåne är positiva till utnämningen av Karl-Petter Thorwaldsson till näringsminister.


- LOs tidigare ordförande Karl-Petter Thorwaldsson kan svensk arbetsmarknad på sina fem fingrar och har alltid brunnit för näringspolitiken. Det känns helt rätt tänkt av Magdalena Andersson att fånga upp hans kunskaper och engagemang på området, säger Per-Ola Nilsson, ordförande LO-distriktet i Skåne.


- I Sverige ska vi ha en politik som främjar jobb och tillväxt i hela landet. Här kommer en klok (S)-märkt näringspolitik in. Thorwaldsson är rätt person att se till att den inte bara bidrar till ett växande välstånd och framväxten av nya jobb. Rätt utformad kan den också stärka förutsättningarna för det goda arbetet, för bra jobb till bra villkor och med hög produktivitet. Avgörande frågor för vanligt folks trygghet framåt. Jag vet att vi inom fackföreningarna står redo att driva på med förslag och bidra med konstruktiv samverkan, avslutar Per-Ola Nilsson.


 -------------------------------------------------
LO-distriktet i Skåne är en gemensam organisation för LO-förbundens avdelningar inom vårt län. I Skåne finns ungefär 150 000 LO-medlemmar.

För eventuell mer information av LO-distriktet i Skåne:

Per-Ola Nilsson, ordförande LO-distriktet i Skåne
Telefon: 010-434 05 60 / E-post: per-ola.nilsson@lo.se

Markus Blomberg, chef och facklig-politiskt ansvarig LO-distriktet i Skåne
Telefon: 070-205 24 34 / E-post: markus.blomberg@lo.se

markus blomberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.