Fråga facket Fråga facket

Föredrag om LOs nya jämlikhetsutredning

Välkommen till föredrag och workshop om LOs nya program för jämlikhet. Rapportens författare samt LOs förste vice ordförande Therese Gouvelin är på plats på Backagården den 29 oktober för att tillsammans med fackliga företrädare i Skåne diskutera hur programmet kan leda till konkreta förändringar.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

LO-kongressen 2016 fattade beslut om att tillsätta en omfattande jämlikhetsutredning. Den har nu gått i mål och LOs program för jämlikhet presenterades på onsdagen den 11 september. Mer kan läsas på LOs hemsida.

LO-distriktet bjuder nu in till ett föredrag med en av huvudförfattarna till programmet, LO-ekonomen Anna Almqvist. Medverkar gör även LOs första vice ordförande Therese Gouvelin och Sekos förbundsordförande Valle Karlsson.

Gästerna kommer att gå igenom uppdraget från LO-kongressen och hur man har arbetat med det. Det blir även en presentation kring det färdiga programmet och förhoppningar inför framtiden.

Workshop om programmet

Tillsammans med gästerna genomför vi även en workshop. Tillsammans diskuterar vi hur vi ska förankra programmet i våra organisationer och hur vi sprider det internt och externt. Vi talar även om hur vi ska få till konkreta förändringar politiskt och i samhället.

Inbjudan riktar sig till förtroendevalda och anställda inom våra medlemsorganisationer. Varje organisation avgör vem man anmäler och står för eventuell förlorad arbetsförtjänst och reseersättning. LO-distriktet står för konferenskostnader, inklusive lunch.
LO-distriktet kommer även att kalla in förbundsrepresentanterna i vår facklig-politiska kommitté.

Datum: 29 oktober 2019
När: 12:00-16:00 (lunch 12:00-12:40, arrangemanget startar 12:45) 
Vad: Föredrag kring LOs program för jämlikhet
Målgrupp: Förtroendevalda och anställda i LO-distriktets medlemsorganisationer 
Var: Backagården utanför Höör  
Anmälan: Till ditt förbund senast 20 oktober

Här kan du läsa programmet: Program för jämlikhet

 

Mikael Andersson
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.