Fråga facket Fråga facket

Ny utbildning på nätet öppen för alla

Nu kan alla som vill snabbt få en inblick i facket. Nätutbildningen Facklig introduktion tar cirka 20 minuter och är öppen för dem som vill lära sig mer om sin lön med mera.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Facklig introduktion

LO och fackförbunden har tillsammans tagit fram den nya nätutbildningen Facklig introduktion.

Det är en nätutbildning som på ett enkelt och smidigt sätt ger deltagarna grundläggande kunskaper och god en inblick i vad facket är och vad facket gör.

Öppen för alla

Facklig introduktion riktar sig till alla som vill veta mer, men främst till våra nya medlemmar och till de som funderar att gå med i facket. Facklig introduktion erbjuder ett enkelt och roligt sätt att få koll på de fackliga grunderna.

Utbildningen, som tar cirka 20 minuter att gå igenom från början till slut, blandar texter och illustrationer med interaktiva övningar om bland annat lön, arbetsmiljö, kollektivavtal och arbetstider.

Deltagaren guidas genom utbildningen av en speaker som läser och introducerar övningarna.

Självstudier eller på jobbet

Användningsområdet för utbildningen är främst självstudier, men den kan med fördel även användas på till exempel kurser eller när nyanställda ska introduceras på arbetsplatsen.

Facklig introduktion hittar du tillsammans med övriga nätutbildningar på LOs hemsida https://www.lo.se/natutbildning. Direktlänk finns tillgänglig på: https://natutbildning.lo.se/introduktion.

Facklig introduktion finns översatt till andra språk:

LOs nätutbildningar är öppna för vem som helst att delta på och det krävs ingen registrering.

Susanne Simonsson
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.