020560056 ring fackets hjälptelefon

Bara en av tre som går ut yrkesprogrammet får jobb

Bland elever som fullföljer sin yrkesutbildning på gymnasiet har bara en av tre fast jobb ett år senare. Bäst i Skåne går det för elever från Energiprogrammet. Det avslöjar LO i en rapport om de gymnasiala yrkesprogrammen

Facklig-politisk konferens

Torsdagen den 11 december arrangerar LO-distriktet i Skåne och Socialdemokraterna i Skåne en facklig-politisk konferens, såsom tidigare år. Vi ber er redan nu att anteckna datumet.

Kampanj: Avtalspensionen gör stor skillnad

Årets Facket Försäkrar-kampanj riktar strålkastaren mot avtalspensionen – en av många försäkringar som arbetsgivare med kollektivavtal betalar in avgiften till. Avtalspensionen är en dold lön som gör stor skillnad när det att dags att lyfta pensionen. Här kan du räkna ut beloppet.

LOs kurser i Skåne

Nu är det fritt fram att anmäla sig till LOs centrala kurser för fackligt förtroendevalda. Här är alla kurser och datum som går i Skåne under 2015 och början av 2016.

Kurser för unga i Skåne

Är du under 30 år? Gå en av fackets kurser speciellt framtagna för unga medlemmar. Nu är alla kursdatum i Skåne för 2015 klara.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Bli inte gammal utan kollektivavtal

Tror du att det kan bli svårt att klara sig på den allmänna pensionen? Då har du alldeles rätt.

NYHETER FRÅN LO

LO välkomnar Sveriges erkännande av Palestina

2014-10-30

Sverige vill med beslutet underlätta och påverka att en fredsuppgörelse nås och beslutet att erkänna Palestina som stat bidrar till att parterna, Israel och Palestina, blir mindre ojämlika. Erkännandet innebär också ett stöd till de moderata krafterna i Palestina men också i Israel.

Skyddsombudens kunnande eftersöks

2014-10-23

De senaste åtta åren har varit som en lång ökenvandring med nedskärningar på arbetsmiljöområdet. Rejäla krafttag behövs om vi ens ska orka jobba fram till 65.

En budget för ökad jämlikhet och jämställdhet

2014-10-23

LOs chefsekonom Ola Pettersson välkomnar den nya regeringens budget. Högre tak i a-kassan och satsningar på arbetsmarknadspolitiken ligger i linje med vad LO önskat sig.

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev