020560056 ring fackets hjälptelefon

Stort missnöje med sjukvård och skola i Skåne ibland LO-medlemmar

Hela 70 procent av LO-medlemmarna i Skåne är oroliga för att inte få en plats i äldrevården när de blir äldre. Oron är också stark för att inte pensionen ska räcka till och för att man inte får vård när man blir sjuk. Det visar en ny undersökning som Novus gjort på uppdrag av LO.

Grilla Karl-Petter Thorwaldsson

Med bara veckor kvar till valdagen ger de fackliga organisationerna allt för att få till ett regeringsskifte. LOs ledning är på turné under hela valrörelsen och Karl-Petter Thorwaldsson kommer till Malmö den 5 september. Då vill han träffa dig!

Vill du ha besök av FOLO-bilen?

Vill du att vi ska besöka din arbetsplats i höst och informera om Avtalspension SAF/LO och Folksam-LO Pension i höst? Den 29 september startar Folksam-LOs bilkampanj i Skåne.

Pressinbjudan: LO-medlemmarna i Skåne - Höj skatten och satsa på välfärden

82 procent av LO-medlemmarna i Skåne vill att mer resurser ska satsas på välfärden, även om det innebär höjda skatter. Det visar en färsk undersökning från Novus.

Nu går lurarna varma igen

Nu har arbetet med våra tvärfackliga ringcenter återupptagits, och till den 25 augusti kommer vi att vara fullt igång. Valdagen närmar sig och vi drar igång valrörelsen igen efter sommaren.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Fri rörlighet på människors bekostnad

Att blanda ihop fri rörlighet för varor och arbetstagare är som att jämföra kylskåp och människor: det går inte. För att människor ska kunna utnyttja sin fria rörlighet måste de fackliga och mänskliga rättigheterna uppfyllas. Har alla samma möjligheter att röra sig fritt inom EU?

NYHETER FRÅN LO

Ingen vill vara den som är utanför

2014-08-28

Det finns inget utanförskap. Man är arbetslös eller sjukskriven men man är inte utanför. Ingen vill vara den som är utanför.

Förtidsröstningen startar den 27 augusti

2014-08-25

Mellan den 27 augusti och den 14 september går det att förtidsrösta i valen till riksdag, kommun och landsting. Du kan förtidsrösta i vilken röstningslokal du vill i hela landet.

20 slag mot Sveriges löntagare

2014-08-22

Genom en medveten politik har regeringen försämrat villkoren på svensk arbetsmarknad. Här är 20 beslut som har försämrat för Sveriges löntagare.

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev