020560056 ring fackets hjälptelefon

Facklig-politisk konferens

Torsdagen den 11 december arrangerar LO-distriktet i Skåne och Socialdemokraterna i Skåne en facklig-politisk konferens, såsom tidigare år. Vi ber er redan nu att anteckna datumet.

Kampanj: Avtalspensionen gör stor skillnad

Årets Facket Försäkrar-kampanj riktar strålkastaren mot avtalspensionen – en av många försäkringar som arbetsgivare med kollektivavtal betalar in avgiften till. Avtalspensionen är en dold lön som gör stor skillnad när det att dags att lyfta pensionen. Här kan du räkna ut beloppet.

Fika för en bättre värld

Hur ser villkoren ut för människorna som plockar vårt kaffe? Fikautmaningen Fairtrade challenge är ett sätt att uppmärksamma kampen för bättre arbetsförhållanden.

LOs kurser i Skåne

Nu är det fritt fram att anmäla sig till LOs centrala kurser för fackligt förtroendevalda. Här är alla kurser och datum som går i Skåne under 2015 och början av 2016.

Kurser för unga i Skåne

Är du under 30 år? Gå en av fackets kurser speciellt framtagna för unga medlemmar. Nu är alla kursdatum i Skåne för 2015 klara.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

LOs representantskap hösten 2014

På LOs representantskap pratade Karl-Petter Thorwaldsson och Carin Jämtin (S) om valresultatet. LO kommer fortsätta att driva kravet på full sysselsättning.

NYHETER FRÅN LO

Skyddsombudens kunnande eftersöks

2014-10-23

De senaste åtta åren har varit som en lång ökenvandring med nedskärningar på arbetsmiljöområdet. Rejäla krafttag behövs om vi ens ska orka jobba fram till 65.

En budget för ökad jämlikhet och jämställdhet

2014-10-23

LOs chefsekonom Ola Pettersson välkomnar den nya regeringens budget. Högre tak i a-kassan och satsningar på arbetsmarknadspolitiken ligger i linje med vad LO önskat sig.

Göran Johansson unik i arbetarrörelsen

2014-10-23

Det är overkligt att Göran Johansson inte finns med oss längre, säger LOs ordförande Karl Petter Thorwaldsson med anledning av .

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev