020560056 ring fackets hjälptelefon

God Jul & Gott Nytt År

LO-distriktet i Skåne önskar alla medlemmar och vänner en riktigt God Jul. Expeditionen håller julstängt den 22 december - 6 januari. 

Facket på Sommarjobbet 2015

Facket på Sommarjobbet kommer att genomföras under veckorna 26-27 och besöka arbetsplatser med sommarjobbande ungdomar i hela Skåne.

Ny försteombudsman för LO i Skåne

Den 7 januari 2015 tillträder Mikael Andersson som vikarierande  försteombudsman/chef för LO-distriktet i Skåne, samt som kassör. Beslut fattades av LOs styrelse den 15 december.

Inbjudan till valkonferens i Helsingborg

LO och LO-förbunden gör sig redo för extra val. Den 8 januari arrangeras valkonferens i Helsingborg då det blir information om valrörelsen och om LOs valstrategi.

Handledare utbildas i januari

Behovet av handledare i materialet "Alla kan göra något" är stort och därför genomförs nu en kurs för förtroendevalda med kort varsel. Kursen hålls den 12-13 januari i Lund. 

 

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Lars E.O. Svensson om penningpolitiken och full sysselsättning

De senaste åren har Riksbankens penningpolitik lett till en inflation långt under målet och en arbetslöshet högt över en långsiktigt hållbar nivå. Det skriver den tidigare vice riksbankschefen Lars E.O. Svensson i en underlagsrapport till LOs projekt Full sysselsättning och solidarisk lönepolitik.

NYHETER FRÅN LO

Skärp den demokratiska kontrollen av Riksbanken

2014-12-17

Förre vice riksbankschefen Lars E.O. Svensson menar att arbetslösheten blivit långt högre än vad som är en hållbar nivå. 

Arbetarkvinnor riskerar att bli fattigpensionärer

2014-12-15

Vikten av en bra avtalspension och behovet av en jämställd arbetsmarknad var återkommande slutsatser vid LOs och Folksams Rikskonferens i Örebro. Åter har pensionsfrågan kommit i centrum för den politiska debatten.

Meidnerpris till Lena Sohl på LO-seminarium

2014-12-05

Seminariet kretsade kring varför en uppåtgående klassresa har blivit ett sätt att komma tillrätta med klasskillnader i Sverige i stället för att förbättra arbetaryrkens villkor.

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev