020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Skåne

Facket på Sommarjobbet igång i Skåne

Nu är årets upplaga av ”Facket på sommarjobbet” igång. I år är det ett 40-tal fackligt aktiva ungdomar som kommer att delta i det uppsökande arbetet mellan den 22 juni och 3 juli (v.26-27). Media är välkomna att ta kontakt. 

Dags att nominera till LO-Folksamkommittén

LO-Folksamkommittén i Skåne arbetar att informera och utbilda kring fackets försäkringar, pensioner och sparande. Nu är det dags att nominera ledamöter. Varje förbund har en representant i kommittén.

Dags att utse ombud till LO-distriktets representantskap

Representantskapet är LO-distriktets högsta beslutande organ och det är dags för LO-förbunden i Skåne att utse sina ombud. 60 platser ska fördelas.

Påminnelse: Inbjudan till Facklig-politisk aftonskola

Dags att söka! Vill du vara med och skapa ett bättre och rättvisare samhälle, för att inte säga en bättre och rättvisare värld, då skall du gå den här kursen. Ett tips är att ta itu med det innan semestrarna drar igång - sista anmälningsdag är den 21 augusti.

Påminnelse: Ungdomsansvarigutbildning 2015

Är du ungdomsansvarig i facket och vill veta mer om ditt uppdrag? Anmäl dig till LOs utbildning i höst. Kan vara bra att ta itu med innan sommaren - sista anmälningsdag är den 10 augusti.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Almedalen: Klassamhällets dolda leende – hur får vi en jämlik tandhälsa

Tandhälsan i Sverige visar på ökande klassklyftor. Framför allt sjuka, arbetslösa, invandrare och fattiga pensionärer halkar efter. Vill vi att ojämlikheten och klasskillnaderna i tandhälsan ska öka och att vår klasstillhörighet ska avspegla sig i våra leenden?

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev