020560056 ring fackets hjälptelefon

Inbjudan till facklig-politisk konferens

LO-distriktet och Skånes socialdemokratiska partidistrikt inbjuder till facklig politisk höstkonferens torsdagen den 11 december. På konferensen kommer vi att utvärdera valrörelsen och valet 2014.

Maria Nyman Stjärnskog nytt regionråd

Regionfullmäktige i Skåne har utsett LO-distriktets förste ombudsman Maria Nyman Stjärnskog till nytt regionråd och Maria är därför tjänstledig med omedelbar verkan. Håkan Löfgren är ny tillförordnad chef.

Bara en av tre som går ut yrkesprogrammet får jobb

Bland elever som fullföljer sin yrkesutbildning på gymnasiet har bara en av tre fast jobb ett år senare. Bäst i Skåne går det för elever från Energiprogrammet. Det avslöjar LO i en rapport om de gymnasiala yrkesprogrammen

LOs kurser i Skåne

Nu är det fritt fram att anmäla sig till LOs centrala kurser för fackligt förtroendevalda. Här är alla kurser och datum som går i Skåne under 2015 och början av 2016.

Kurser för unga i Skåne

Är du under 30 år? Gå en av fackets kurser speciellt framtagna för unga medlemmar. Nu är alla kursdatum i Skåne för 2015 klara.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Bli inte gammal utan kollektivavtal

Tror du att det kan bli svårt att klara sig på den allmänna pensionen? Då har du alldeles rätt.

NYHETER FRÅN LO

67 miljarder satsas i Sverige från EU 2014 - 2020

2014-11-21

Strukturfonderna ska bland annat stärka individernas kompetens och omställning på arbetsmarknaden för att öka Sveriges konkurrenskraft.

Otrygga anställningar ökar visar ny rapport från LO

2014-11-20

Visstidsanställningarna ökar och värst drabbade är unga mellan 16 och 24 år vilket gör att unga inte kan etablera sig i samhället på lika villkor som andra grupper.

Fyra i final till årets Fackliga Hjältedåd 2014

2014-11-17

Av 62 nominerade fackliga hjältar är fyra uttagna till final. Juryns arbete har varit extra svårt i år. Temat på årets Ungdomsforum är Makt.

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev