020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Skåne

Inbjudan till sommar/semesterkurs i Skåne

LO-distriktet i Skåne bjuder in dig som är ensamstående med barn till en sommar/semesterkurs med övernattning. Vi kommer att tillbringa dagarna på Backagården i Stenskogen som ligger i närheten av Höör.

 

Nominera till regionala ungkommittén

Regionala Ungkommittéen har till uppgift att utveckla och förstärka det regionala ungarbetet och arbeta på uppdrag av styrelsen med de av LO beslutade ungfrågorna. Målet är att få fler unga medlemmar fackligt intresserade och aktiva. Nu är det dags att nominera till kommittén.

 

Dags att nominera till regionala studiekommittén

Senast den 16 april ska nomineringarna vara hos LO-distriktet i Skåne. Kommittén utses sedan av LO-distriktet i Skånes styrelse vid styrelsemötet i samband med årsmötet. Då utses även ordförande.

 

Skåne visar vägen för schysta upphandlingar

Arbetarrörelsen tar strid för schysta villkor på arbetsmarknaden. Det skriver bland annat LO-distriktets ordförande Magnus Alm i Arbetet i ett upprop för att fler kommuner och landsting ska följa efter Region Skånes nya hårdare upphandlingsregler.

Långt kvar till jämställdhet i Skåne

Fordonsmontör

2016 tjänade arbetarkvinnor i Skåne län i genomsnitt 18 170 kronor i månaden, medan en manlig tjänsteman tjänade 39 754 kronor. Det visar regionala siffror ur LOs rapport Sveriges Jämställdhetsbarometer 2018.

 

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Trygghet för vanligt folk

Vi har gjort det förut. Nu gör vi det igen. Valet 2018 handlar om trygghet för vanligt folk.

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev


Ja, jag blir gärna mottagare av LOs nyhetsbrev. LO kommer inte dela mina personuppgifter och jag kan avanmäla mig när jag vill.