020560056 ring fackets hjälptelefon

Fika för en bättre värld

Hur ser villkoren ut för människorna som plockar vårt kaffe? Fikautmaningen Fairtrade challenge är ett sätt att uppmärksamma kampen för bättre arbetsförhållanden.

LOs kurser i Skåne

Nu är det fritt fram att anmäla sig till LOs centrala kurser för fackligt förtroendevalda. Här är alla kurser och datum som går i Skåne under 2015 och början av 2016.

Kurser för unga i Skåne

Är du under 30 år? Gå en av fackets kurser speciellt framtagna för unga medlemmar. Nu är alla kursdatum i Skåne för 2015 klara.

Utbildning för dig som är studieansvarig

LO-distriktet i Skåne, ABF Skåne och Albins Folkhögskola bjuder nu in till en utbildningsdag den 18 november för dem som är ansvariga eller aktiva inom studieområdet.

Ansökan till LOs stipendiefond 2015

LO-distrikten har från LO fått i uppdrag att från och med 2015 vara de som ska ansvara för och samla in ansökningar till LOs stipendiefond. De fackliga avdelningar uppmanas nu att skicka in uppgifter om sitt behov.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Lönsamt arbete – familjeansvarets fördelning och konsekvenser

Hur delar kvinnor och män på avlönat och oavlönat arbete? Vad får det för konsekvenser för kvinnors och mäns ekonomiska självständighet, förvärvsmönster och karriärmöjligheter?

NYHETER FRÅN LO

LO uppmärksammar Fairtrade Challenge

2014-10-16

Det är viktigt att visa att vi bryr oss om hur våra varor produceras. Runt om i landet har det fikats Fairtrade och delats ut frukostpåsar med Fairtrade-choklad och Fairtrade-banan.

EU-kommissionen på besök i verkligheten

2014-10-09

LO har haft besök av två representanter för EU-kommissionen med syfte att studera det svenska systemet med regionala skyddsombud i praktiken på olika arbetsplatser.

Den stora fikadagen den 16 oktober

2014-10-09

Förra året fikade fler än 400 000 personer med Fairtrade-varor i över 6 000 fikapauser i Sverige. I år är målet en halv miljon, för att göra skillnad för dem som producerar dessa varor.

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev