020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Skåne

Inbjudan: Var med och planera "Facket på sommarjobbet"

Nu ska kampanjen "Facket på sommarjobbet" 2017 planeras! Välkommen till en konferens den 3 april då vi också utvärderar fjolårets kampanj.

 

Program färdigt för årets LO-Folksamdagar

Nu är programmet klart för 2017 års LO-Folksamdagar den 15-16 mars. Det blir två dagar med intressanta föreläsningar med fokus på sjukförsäkringen. Välkommen.

Öppna möten i Skåne med LOs ordförande

LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson medverkar vid två öppna möten i Skåne: 28 februari i Hässleholm och 1 mars i Landskrona. I Hässleholm är temat "det politiska läget" och i Landskrona "Vinster i välfärden".

 

Här är vad som krävs för full sysselsättning

Mer offensiv ekonomisk politik, höjd ambition för fler i sysselsättning och större investeringar. Det efterlyser Socialdemokraterna i Skånes fackliga utskott inför S-kongress i april, i en debattartikel i LOs tidning Arbetet.

Debattartikel: LO och SAP i Skåne stöder utredningsförslag

Det behövs ordning och reda i välfärden. Våra gemensamma medel måste gå till vård, skola och omsorg. Den vinstjakt som alltför länge har fått pågå inom välfärden är anmärkningsvärd, skriver Magnus Alm,, LO, och Niklas Karlsson (S), i en en gemensam debattartikel.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Likvärdighetsagenda för skolan

LO, Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund lanserar Likvärdighetsagendan, ett åtgärdsprogram för hur alla elever ska ges samma chans att lyckas i skolan. 

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev