020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Skåne

Nominera till LO i kommunerna

Nu är det dags att nominera till LO-facken i kommunerna. Nomineringar insändes till LO-distriktet i Skåne senast den 23 oktober 2017 – cirka en månad före höstmötet som i år hålls den 21 november.

 

Välkommen till litteraturdag i Lund

ABF Skåne arrangerar i samarbete med LO-distriktet i Skåne, föreningen Arbetarskrivare, ABF Mitt Skåne och Lunds kommun en litteraturdag den 18 november.

 

Pressmeddelande: Löneskillnader mellan män och kvinnor minskar för första gången på 10 år

Löneskillnaderna mellan män och kvinnor minskar för första gången på nästan 10 år, även om skillnaderna mellan män och kvinnors löner fortfarande är stora. I Skåne tjänar män 4200 kronor mer än kvinnor. Det visar LOs årliga lönerapport.

Det händer i din kommun

LO-facken i kommunerna deltar i flera aktiviteter de kommande helgerna. Den 23-24 sepetember är LO i Eslöv med på både Stehagsdagen och Mikaeli marknad. Längre fram är det event i såväl Bjuv som Landskrona. Här kan du läsa allt som är på gång i höst i kommunerna.

Debatt: Upp till bevis om vinst i välfärden

12 000 heltidstjänster i välfärden. Det motsvarar den övervinst som plockas ut ur välfärden av privata företag, skriver LO-distriktets vice ordförande Birgitta Almroth tillsammans med LOs vice ordförande Therese Guovelin i en debattartikel.

 

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

LOs representantskap hösten 2017

LOs vice ordförande Therese Guovelin inledde LOs representantskap.

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev