020560056 ring fackets hjälptelefon

Inbjudan till Öresundsseminarium

Byggfacken i Skåne bjuder in till årets Öresundsseminarium i Malmö den 16 oktober. På programmet står bland andra kommunalrådet Andreas Schönström som ska berätta om politiska åtgärder mot social dumping på arbetsmarknaden.

Lär dig mer än chefen

Anmäl dig till LOs grundkurs "Om facket" och lär dig mer om facket, dina rättigheter och skyldigheter, kollektivavtalet och hur du kan påverka både i organisationen och på din arbetsplats. Vi erbjuder två kurser i höst som båda vänder sig till dig under 30 år.

Vill du ha besök av FOLO-bilen?

Vill du att vi ska besöka din arbetsplats i höst och informera om Avtalspension SAF/LO och Folksam-LO Pension i höst? Den 29 september startar Folksam-LOs bilkampanj i Skåne.

LO-distriktets höstmöte

LO-distriktet i Skånes representantskapsmöte ( höstsammanträde ) hålles måndagen den 24 november 2014. Vi kommer att hålla mötet på Backagården i Höör.

Uppdaterad utbildning om omställningsstöd

LO har tillsammans med trygghetsfonden TSL uppdaterat nätutbildningen Hjälp till en bra upphandling - omställning på rätt sätt.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Fri rörlighet på människors bekostnad

Att blanda ihop fri rörlighet för varor och arbetstagare är som att jämföra kylskåp och människor: det går inte. För att människor ska kunna utnyttja sin fria rörlighet måste de fackliga och mänskliga rättigheterna uppfyllas. Har alla samma möjligheter att röra sig fritt inom EU?

NYHETER FRÅN LO

Dags för en lön det går att leva på

2014-09-17

Det låter som en självklar situation för oss i Sverige att man skall kunna klara sig på en lön för ett heltidsjobb. Så är tyvärr inte fallet för textilarbetare i Kambodja. 

Råd från LO Norge: Rösta på Stefan Löfvén

2014-09-12

Det är en hälsning från LO i Norges ordförande Gerd Kristiansen och hela norska LO-ledningen och de varnar utifrån egna erfarenheter för att rösta på ett främlingsfientligt högerparti.

Valet handlar om trygghet och schyssta villkor

2014-09-12

Vi har två olika system som står mot varandra inför valet på söndag. Det handlar om rätten att kunna gå mellan två arbeten. LO vill skärpa möjligheterna att gå mellan två jobb. 

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev