020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Skåne

Dags att skicka in motioner till LO-distriktet

Nu är det tid att skicka in motioner och nomineringar inför LO-distriktets årssammanträde den 9 april. Alla fackliga avdelningar har rätt att skicka in förslag, dock senast den 8 februari.

 

Inbjudan till studiekonferens

ABF Skåne, Albins Folkhögskola och LO-distriktet i Skåne bjuder in studieansvariga/aktiva till studiekonferens den 11 mars på Backgården i Höör för att prata om 2019 och 2020 års utbildningar.

 

Välkommen till en skrivkurs om jobb och klass

LO-distriktet i Skåne har nu glädjen att tillsammans med ABF Skåne och Föreningen Arbetarskrivare bjuda in till en helt ny utbildning i två dagar.

 

Centrum för arbetarhistoria: Välkommen på seminarier

Centrum för arbetarhistoria bjuder in till flera intressanta föreläsningar i vår. I Staffanstorp handlar det om det söta samhället. I Malmö om strumpfabriken, kvinnliga arbetare och reklam för den moderna tidens kvinnor. I Landskrona om bryggeriarbetare och bryggerirörelsen och, slutligen, i Sturup om storgods, bönder och statare. Läs mer om vårens program.

 

Få tar chansen till extra pappapengar

För tredje året i rad ökar pappors uttag av föräldrapenningtillägget på riksnivå. Men i Skåne har endast 7,4 procent av papporna tagit ut hela den ersättning som de har rätt till. Detta kan jämföras med mammorna där motsvarande siffra är 79,9 procent. Det visar LOs årliga utvärdering av föräldrapenningtillägget.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Sex punkter för minskade inkomstskillnader

Inkomstskillnaderna har ökat snabbare i Sverige än i något annat jämförbart land. Varför? Vad kan göras för att bryta utvecklingen? LO-ekonomen Anna Almqvist reder ut begreppen.

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev