020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Skåne

Bjud in alla skåningar till LO on tour

Nu kommer LO till Skånes alla 33 kommuner. Tillsammans vill vi prata om hur vi ska ha det - på jobbet, i skolan, med välfärden. Kom förbi, och bjud in alla skåningar - här är affischer att sprida på stan och i sociala medier.

 

LO-distriktet i Skåne: Vi tar kamp mot alliansens förslag att privatisera skåningarnas sjukhus!

Alliansen i Region Skåne vill lägga ut två av skåningarnas sjukhus på entreprenad. Vilka sjukhus man på så vis tänker sälja ut har man inte ens velat berätta. Detta kommer LO-distriktet ta strid mot.

LO-distriktet i Skåne: Birgitta Almroth omvald till vice ordförande

LO-distriktet i Skånes årsmöte har valt om Birgitta Almroth till ytterligare två år som vice ordförande. Hon ser nu fram emot att ta kampen för LO-medlemmarnas frågor under valrörelsen och i verksamheten framöver.

Sälj inte ut skånska sjukhus!

- Vi vill inte att det ska säljas ut några sjukhus! Men det är tyvärr precis vad alliansen i Region Skåne vill.
Det sa LO-distriktets vice ordförande Birgitta Almroth när hon öppnade distriktets årsmöte idag, måndagen den 23 april

Vinna val-utbildningar

Vi behöver en politik som gör att vanligt folk får det bättre. Samhället ska hålla ihop. Du som är fackligt förtroendevald och ska delta i valrörelsen inbjuds till utbildningen Vinna val, en utbildning som genomförs under våren 2018.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Kvinnlig fägring och machokultur?

Utifrån rapporten "Kvinnlig fägring och machokultur? Sexuella trakasserier i arbetslivet bland LO-förbundens medlemmar" ställs både fack och arbetsgivare till svars: vad krävs, fackligt och politiskt, för att motverka sexuella trakasserier på LO-förbundens arbetsplatser?

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev