020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Skåne

Det händer i din kommun

LO-facken i kommunerna deltar i flera aktiviteter de kommande helgerna. Den 23-24 sepetember är LO i Eslöv med på både Stehagsdagen och Mikaeli marknad. Längre fram är det event i såväl Bjuv som Landskrona. Här kan du läsa allt som är på gång i höst i kommunerna.

Debatt: Upp till bevis om vinst i välfärden

12 000 heltidstjänster i välfärden. Det motsvarar den övervinst som plockas ut ur välfärden av privata företag, skriver LO-distriktets vice ordförande Birgitta Almroth tillsammans med LOs vice ordförande Therese Guovelin i en debattartikel.

 

Platser kvar! Arbetarrörelsen i svensk samhällsomvandling

LO-distriktet i Skåne bjuder tillsammans med Centrum för arbetarhistoria och ABF Nordvästskåne nu in till en unik möjlighet att läsa om arbetarrörelsens historia och dess roll i den svenska samhällsomvandlingen. Kursen hålls i Landskrona.

 

LOs kurser i Skåne

Nu är LOs centrala kurser för fackligt förtroendevalda för 2018 klara. Här är alla kurser och datum som går i Skåne under 2017 och 2018.

Konferens om arbetsmarknadsfrågor

LO-distriktet bjuder in till en halvdagskonferens den 16 oktober kring arbetsmarknadsfrågor. Konferensen gästas av Raimo Pärssinen, riksdagsledamot (S) och ordförande riksdagens arbetsmarknadsutskott, samt av Roger Andersson, nationellt arbetsmarknadsansvarig LO.

 

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Pressträff om förhandlingar för att få fler nyanlända i arbete

Pressträff om ett nytt förhandlingsinitiativ för att nyanlända och andra som står långt ifrån arbetsmarknaden ska komma i arbete.

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev