020560056 ring fackets hjälptelefon

Skåne uppmärksammas: Kristianstads ringverksamhet i toppen nationellt

Är du en av de drygt 14 500 i Skåne som fått samtal från ditt LO-förbund? Inför valet den 14 september satsar LO och LO-förbunden på att ringa medlemmar. Vår ringverksamhet i Kristianstad ligger i topp nationellt, vilket nu uppmärksammas av LO.  

Pressinbjudan: LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson besöker Helsingborg och Malmö

Torsdagen den 4 september besöker LOs ordförande, Karl-Petter Thorwaldsson, Helsingborg. Dagen därpå, fredagen den 5 september, är han i Malmö. Besöken är ett led i LO-ledningens Sverige kan bättre-turné inför valet 2014.

Valpatrullen är igång!

LO-distriktet i Skånes regionala ungdomskommitté har en valpatrull de sista två veckorna innan våra allmänna val den 14 september. Hör gärna av er med tips.

Stort missnöje med sjukvård och skola i Skåne ibland LO-medlemmar

Hela 70 procent av LO-medlemmarna i Skåne är oroliga för att inte få en plats i äldrevården när de blir äldre. Oron är också stark för att inte pensionen ska räcka till och för att man inte får vård när man blir sjuk. Det visar en ny undersökning som Novus gjort på uppdrag av LO.

Grilla Karl-Petter Thorwaldsson

Karl-Petter Thorwaldsson.

Med bara veckor kvar till valdagen ger de fackliga organisationerna allt för att få till ett regeringsskifte. LOs ledning är på turné under hela valrörelsen och Karl-Petter Thorwaldsson kommer till Malmö den 5 september. Då vill han träffa dig!

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Fri rörlighet på människors bekostnad

Att blanda ihop fri rörlighet för varor och arbetstagare är som att jämföra kylskåp och människor: det går inte. För att människor ska kunna utnyttja sin fria rörlighet måste de fackliga och mänskliga rättigheterna uppfyllas. Har alla samma möjligheter att röra sig fritt inom EU?

NYHETER FRÅN LO

Kristianstads ringverksamhet i toppen

2014-09-02

Skåne har ringt cirka 14 500 LO-medlemmar med uppmaning att gå och rösta. Framgången kan bero på den positiva inställningen redan under planeringen. 

Det borgerliga manifestet ett slag i luften

2014-09-01

Alliansen har i dag presenterat sitt valmanifest. LOs ordförande ser det som andefattigt och antifackligt. Inte en enda ansats för att pressa ned arbetslösheten, säger Karl-Petter Thorwaldsson.

Ingen vill vara den som är utanför

2014-08-28

Det finns inget utanförskap. Man är arbetslös eller sjukskriven men man är inte utanför. Ingen vill vara den som är utanför.

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev