020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Skåne

Otrygga anställningar ger tysta arbetsplatser

Den som har en otrygg anställning i form av visstids- eller bemanningsanställning är extra utsatt för sexuella trakasserier och övergrepp. En del av lösningen stavas trygga anställningar. Det borde även Moderaterna inse, skriver LOs andre vice ordförande Berit Müllerström och LO-distriktet i Skånes ordförande Magnus Alm, i en debattartikel i Kristanstadsbladet.

 

Kurser för unga i Skåne 2018

Nu är foldern med 2018 års kurser för medlemmar under 30 år klar. Här kan du ladda hem foldern och läsa mer om alla intressanta kurser. Anmäl dig till en - eller flera!

Möt LO-facken på skyltsöndag

Jul, jul, strålande jul ... Välkommen till en skyltsöndag med LO. LO-facken i kommunerna är på plats den 3 december i Eslöv, Ekeby, Klippan och Örkelljunga. Då är det också julmarknad i Hässleholm och event i Perstorp. Läs mer här!

 

Få tar chansen till extra pappapengar i Skåne

För tredje året i rad ökar pappors uttag av föräldrapenningtillägget på riksnivå. Men i Skåne har endast 8 procent av papporna tagit ut hela den ersättning som de har rätt till. Detta kan jämföras med mammorna där motsvarande siffra är 85 procent. Det visar LOs årliga utvärdering av föräldrapenningtillägget.

Inbjudan till 2018 års LO-Folksamdagar

Välkommen till 2018 års LO-Folksamdagar den 28 februari -1 mars 2018 på Backagården i Höör.

 

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Vad hände med löftena om sjukförsäkringen?

Inför valet 2014 stod frågan om sjukförsäkringen högt på den politiska dagordningen. Många personer vittnade om svårigheterna att få ersättning. Vad hände sedan? 

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev


Ja, jag blir gärna mottagare av LOs nyhetsbrev. LO kommer inte dela mina personuppgifter och jag kan avanmäla mig när jag vill.