020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Skåne

Inbjudan till två halvdagskonferenser 10 november

LO-distriktet i Skånes arrangerar två halvdagskonferenser den 10 november på Backagården i Höör. På förmiddagen handlar det om arbetsmarknaden och på eftermiddagen om fackligt-politiskt arbete. Anmäl dig till en - eller till båda.

Deltidsarbetet – en klassfråga även i Skåne

Deltidsarbete är en klassfråga som slår mest mot arbetarkvinnor

Deltidsarbete är vanligare bland arbetare än bland tjänstemän i Sverige - så även i Skåne. Det finns heller inget län i Sverige som visar på motsatsen, även om det skiljer sig åt mellan länen.

Centrum för arbetarhistoria: Välkommen på seminarier

Centrum för arbetarhistoria bjuder in till flera intressanta föreläsningar i höst. I Landskrona föreläser exempelvis etnologen Magnus Wikdahl om "Varvets tid - och tankar kring det moderna", till Torup kommer historikern Ida Ohlsson Al Fakir. Här är höstens program.

 

Alla kan göra något 2.0

LO-distriktet i Skåne bjuder in till utbildningen Alla Kan Göra Något 2.0, en utbildning där vi vänder och vrider på fackets värdegrund, det fackliga löftet, antidemokratiska krafter och främlingsfientlighet. Kursen går på Backagården i Höör vid flera tillfällen i höst.

Inbjudan – Arbetarrörelsen i svensk samhällsomvandling

LO-distriktet i Skåne bjuder tillsammans med Centrum för arbetarhistoria och ABF Nordvästskåne nu in till en unik möjlighet att läsa om arbetarrörelsens historia och dess roll i den svenska samhällsomvandlingen.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Penningpolitiken och lönebildningen

Under våren 2016 väntar en ny avtalsrörelse. Efter en lång period med inflation under målet är inflationen, enligt Riksbanken, nu på väg upp. Hur bör Riksbanken agera för att säkra att målet nås? Vad betyder detta för parterna på arbetsmarknaden?

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev