020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Skåne

Ansök om LOs feministiska stipendium

För andra året i rad utlyser LO ett feministiskt stipendium på 50 000 kronor. Syftet är att uppmuntra fler fackligt aktiva kvinnor och män att engagera sig för ökad jämställdhet.

 

”Håll ihop kamrater, så går det er väl”

De skånska LO-förbunden har enhälligt valt Per-Ola Nilsson till ny ordförande i LO-distriktet i Skåne. I sitt tacktal så talade han om facklig-organisering, facklig-politiskt påverkansarbete och om vikten av att hålla ihop. När vi väl är överens, så kan vi uppnå precis vad som helst tillsammans!

 

Per-Ola Nilsson ny ordförande för LO-distriktet i Skåne

Den 21 november har LO-distriktet i Skåne varit samlat för höstmöte. Ombud från 26 fackliga avdelningar som tillsammans representerade cirka 155 000 skånska LO-medlemmar har idag valt Per-Ola Nilsson till ordförande fram till årsmötet 2021.

 

"Starka tillsammans även när det gungar"

LO-distriktet i Skåne håller höstmöte 21 november. Tf ordförande Birgitta Almroth öppnade mötet med budskapet att LO-distriktet under 2020 med förnyad kraft ska ta strid för våra ideal och våra förslag. Tillsammans är vi starka.

 

Kollektivavtal - nödvändigt för en rimlig pension

Din avtalspension kan vara det som avgör om pensionen blir bra. Kollektivavtalen är för många en nödvändighet för att få en rimlig pension, säger Renée Andersson, LOs pensionsexpert.

 

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Mer pengar till pensionen

Den allmänna pensionen är betydligt lägre än dina inkomster när du jobbar. Se till att du jobbar på en arbetsplats med kollektivavtal. Det gör stor skillnad.

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev