020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Skåne

Äntligen dags för Facket på sommarjobbet

Vecka 26 och 27 kör ett gäng unga fackliga aktivister uppsökeri på Skånes arbetsplatser. Sara Haghpassand längtar efter att få komma igång.

Inbjudan till utbildningen Vinna val - extrakurs!

Vinna val - en utbildning för dig som ska vara aktiv i valrörelsen - är så populär att distriktet satt in en extrakurs. Den 22-23 augusti hålls den på Backagården i Höör. Välkommen!

Bjud in alla skåningar till LO on tour

Nu kommer LO till Skånes alla 33 kommuner. Tillsammans vill vi prata om hur vi ska ha det - på jobbet, i skolan, med välfärden. Kom förbi, och bjud in alla skåningar - här är affischer att sprida på stan och i sociala medier.

 

LO-distriktet i Skåne: Vi tar kamp mot alliansens förslag att privatisera skåningarnas sjukhus!

Alliansen i Region Skåne vill lägga ut två av skåningarnas sjukhus på entreprenad. Vilka sjukhus man på så vis tänker sälja ut har man inte ens velat berätta. Detta kommer LO-distriktet ta strid mot.

LO-distriktet i Skåne: Birgitta Almroth omvald till vice ordförande

LO-distriktet i Skånes årsmöte har valt om Birgitta Almroth till ytterligare två år som vice ordförande. Hon ser nu fram emot att ta kampen för LO-medlemmarnas frågor under valrörelsen och i verksamheten framöver.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Ojämlikhet, tillväxt och facklig organisering

Ojämlikheten har ökat i en majoritet av OECD-länderna under de senaste decennierna. Sverige sticker ut som ett land där inkomstskillnaderna ökat mest, om än från låga nivåer.

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev