020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Skåne

Fler arbetare till riksdagen!

Det är nedslående att vi de senaste mandatperioderna fått se att representationen av arbetare har minskat i riksdagen. Denna trend ska brytas. Vi vill se fler politiska företrädare med egna erfarenheter av arbetares jobb och villkor, skriver Magnus Alm, ordförande i LO-distriktet i Skåne.

 

Inbjudan till facklig-politisk spetsutbildning (fd facklig-politisk aftonskola) 2018

Nu har vi ändrat namnet på utbildningen, men den är bättre än någonsin. Deltagarna i den tidigare aftonskolan har vittnat om att utbildningen har varit viktig för dem och fått dem att ta stora steg framåt i sin personliga utveckling.

Svenskt Näringsliv måste sluta sätta ideologin före verkligheten!

Svenskt Näringsliv vill manövrera ut facket från arbetsmiljöfrågorna och sätter löntagarnas hälsa på spel. Än en gång väljer de ideologi före verkligheten. Det skriver Berit Müllerström, andre vice ordförande LO, och Mikael Andersson, kassör LO-distriktet i Skåne, i Efter Arbetet.

Pressmeddelande: Löneskillnader mellan män och kvinnor minskar för första gången på 10 år

Löneskillnaderna mellan män och kvinnor minskar för första gången på nästan 10 år, även om skillnaderna mellan män och kvinnors löner fortfarande är stora. I Skåne tjänar män 4200 kronor mer än kvinnor. Det visar LOs årliga lönerapport.

Det händer i din kommun

LO-facken i kommunerna deltar i flera aktiviteter de kommande helgerna. Den 23-24 sepetember är LO i Eslöv med på både Stehagsdagen och Mikaeli marknad. Längre fram är det event i såväl Bjuv som Landskrona. Här kan du läsa allt som är på gång i höst i kommunerna.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Storken ger tillökning i plånboken

Föräldraledig? Du vet väl att föräldrapenningtillägget ger dig 10 procent extra ersättning i upp till sex månader, utöver det du redan får från Försäkringskassan!

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev