020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Skåne

Inbjudan till sommarkurs 2020 för ensamstående föräldrar

Pension bit för bit

LO-distriktet i Skåne bjuder in dig som är ensamstående med barn till en sommar/semesterkurs med övernattning. Vi kommer att vara på vår kursgård Backagården, som ligger i närheten av Höör.

Dags att motionera inför årsmötet i april

6 april håller LO-distriktet årsmöte. Alla fackliga avdelningar i Skåne kan skicka in motioner, förslag, till mötet samt nominera kandidater till olika förtroendeuppdrag. Motionerna ska vara inne senast den 6 februari 2020.

 

Stort lönegap mellan tjänstemän och arbetare i Skåne

Löneskillnaderna ökar mellan tjänstemän och arbetare. I Skåne tjänar en tjänsteman 13 100 kronor mer i månaden än en arbetare. Det visar LOs årliga lönerapport. LO-distriktets ordförande Per-Ola Nilsson menar att vi inte kan acceptera att klassamhället breder ut sig.

Välkommen till en skrivkurs om jobb och klass

LO-distriktet i Skåne har nu glädjen att även i år kunna tillsammans med ABF Skåne och Föreningen Arbetarskrivare bjuda in till en skrivarutbildning i två dagar.

 

Ansök om LOs feministiska stipendium

För andra året i rad utlyser LO ett feministiskt stipendium på 50 000 kronor. Syftet är att uppmuntra fler fackligt aktiva kvinnor och män att engagera sig för ökad jämställdhet.

 

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Ta tillbaka jämlikheten

Sverige var en gång världens mest jämlika land. Men något hände. Vårt samhälle delades upp i de som har och de som inte har.

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev