020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Skåne

LO-Folksamdagarna i Skåne i vår

Välkommen på försäkringskonferens den 31 mars-1 april på Backagården i Höör. På konferensens andra dag, 1 april, besöker Ardalan Shekarabi, socialförsäkringsminister (S) och Rikard Larsson (S), riksdagsledamot, mötet som just den dagen är öppet för alla fackligt aktiva.

 

Inbjudan till Insikter i Malmö

Insikter är en kurs för fackligt förtroendevalda som vill lära sig mer om de fackliga förutsättningarna, ideologi med mera. Framåt sommaren, vecka 20 och 24, hålls en kurs i Malmö. Anmäl dig via ditt förbund.

 

Jämlikhet, fler jobb och bättre arbetsvillkor i Skåne

Region Skåne har haft sin regionala utvecklingsstrategi på remiss. LO-distriktets regionala arbetsmarknadskommitté har lämnat ett yttrande. LO vill tydligare lyfta in arbetsmarknadens parter, vikten av fler trygga jobb och kompetensutveckling under hela arbetslivet.

 

Var med i Facket på sommarjobbet!

Malmö 2018

Just nu planeras årets stora sommarkampanj Facket på sommarjobbet, som i år pågår den 22 juni-3 juli. Kontakta din fack om du vill vara med som uppsökare.

 

Dags att nominera till regionala kommittéer

Nu är det tid att nominera, föreslå, personer till tre regionala kommittéer som jobbar med ungdomsverksamhet, studier och arbetsmarknadsfrågor. Det är de fackliga avdelningarna som nominerar. Senast den 20 mars ska förslagen vara inne.

 

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Ta tillbaka jämlikheten

Sverige var en gång världens mest jämlika land. Men något hände. Vårt samhälle delades upp i de som har och de som inte har.

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev