
Valkickoff för unga i Skåne
Helgen 28–29 maj arrangerar LO-distriktets regionala ungkommitté tillsammans med SSU Skåne en valkickoff för unga fackligt aktiva på Backagården! Anmäl via din fackliga avdelning.

Ewa Glimhed: Det behövs både höjda pensioner och fler poliser
- Den fackliga valrörelsen ger hela svaret! Det sa Ewa Glimhed i sitt avslutande anförande vid representantskapet, och talade om rättvisa för vanligt folk.

Uttalande: Att lösa våra samhällsproblem kräver mer än bara ett svar – det kräver hela svaret
De skånska LO-förbunden kräver en utbyggd välfärd – och hårda tag mot brottsligheten. Det ena utesluter inte det andra. Tvärtom, skriver ett enhälligt representantskap.

Ewa Glimhed omvald som vice ordförande
- Jag är stolt och glad att jag fått förnyat förtroende. Nu fortsätter arbetet för ett rättvisare, jämlikare och mer jämställt Sverige. Där trygghet för vanligt folk sätts i fokus, säger Ewa Glimhed.
Per-Ola Nilsson: Vi ska tro och satsa på våra välfärdssystem
-Det räcker inte att ge sig på de kriminella som urholkar våra system. Vi måste också våga satsa på systemen, våga tro på dem så som vi byggt dem. Det sa Per-Ola Nilsson i sitt öppningsanförande vid distriktets representantskap på torsdagen.

Den klassblinda familjepolitiken – vem kan arbeta och ha familj?
Är svensk familjepolitik ett föredöme för andra länder? Kan kvinnor och män arbeta och ha familj, oavsett yrke? LO har tittat närmare på familjepolitiken och arbetsvillkoren för olika yrkesgrupper.

LOs representantskap våren 2022
LOs representantskap är LOs högsta beslutande organ mellan kongresserna.

Första maj - Sverige kan bättre
Under årets första maj-firande samlas arbetarrörelsen under parollerna Sverige kan bättre och Alla folks frihet. LOs ordförande talade i Göteborg.

Tid, makt och pengar – Sveriges jämställdhetsbarometer 2022
Den klassblinda familjepolitiken - vem kan arbeta och ha familj?

Vilken roll spelar arbetslöshetsförsäkringen i samhällsekonomin?
A-kassan har varit en viktig pusselbit för att skapa en väl fungerande ekonomi med hög sysselsättning, ökat välstånd och jämlikhet. Men hur ser den ut i dag och vad krävs för att den ska få samma roll igen?

Hur fungerar a-kassan – för den enskilde och hur lite får du?
Att försäkringar vid sjukdom, ålderspension och arbetslöshet är kopplade till inkomsten är bra för både sysselsättningen och strävan efter jämlikhet. Trots detta har a-kassan urholkats kraftigt.