Fråga facket Fråga facket

Skyddsombud kan få Skånes arbetsmiljöpris

Arbetsmiljö LO-distriktet i Skånes arbetsmiljöpris delas ut till skyddsombud/regionala skyddsombud inom något av LO-förbundens verksamhetsområden i Skåne.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Foto: Lars Forsstedt

Syftet med arbetsmiljöpriset är att lyfta fram det viktiga verksamhetsområdet och låta vinnarnas arbete bli ett gott exempel som kan inspirera andra i sitt fackliga värv.

För att kunna vara aktuell för priset ska den nominerade vara utsedd enligt arbetsmiljölagen och anmäld till arbetsgivaren. Nominerande förbund ska även bifoga bakgrund och motivering till att personen nomineras.

Den här gången delar vi ut två priser. Vi tar emot nomineringar för insatser som utfördes antingen 2021 eller 2022. Det är alltså potentiellt två olika pristagare som kommer att kunna utses den här våren.

Styrelsen för LO-distriktet i Skåne utser pristagare efter samlad bedömning med grunden i motiveringarna i förbundsavdelningarnas nomineringar.

Priset består av diplom samt valfri LO-utbildning. Valet av utbildning sker i dialog mellan pristagaren, dennes förbundsavdelning och LO-distriktet. Priset kommer att delas ut på LO-distriktets årsmöte 25 april 2023 på Backagården.

Kontakta ditt fack om du vet något skyddsombud som gjort en prisvärd insats. Nominering ska inkomma till LO-distriktet senast den 25 mars 2023.

Susanne Simonsson
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.