Facket direkt facketdirekt.nu

Inbjudan till samtalskväll om public service

Opinionsbildning SVT och Sveriges Radio har alltid betraktats som en viktig del av demokratin. Nu är den saken inte längre lika given. Varför? Välkommen till digitalt samtal i september.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Välkommen till ett fackligt samtal, digitalt, om mediepolitik och demokrati, kanske mer aktuellt än någonsin.

Samtalskvällen är den 8 september kl 18.00-19.30.

Varför är M, SD och KD så kritiska till public service – trots att deras väljare har högt förtroende för SVT och Sveriges Radio? Stämmer borgerliga debattörers påståenden om att public service-kanalerna är vänsterstyrda?
Ända sedan starten under massmediernas barndom har public service, och dess oberoende, betraktats som en viktig del av demokratin och det demokratiska samtalet. Nu är den saken inte längre lika given.

I ”Högerfront mot public service”, en rapport från Tankesmedjan Tiden, har journalisten Jesper Bengtsson granskat det parlamentariska och opinionsbildande arbete som högerpartierna bedriver för att försvaga och kringskära SVT, Sveriges radio och Utbildningsradion.
Denna kväll medverkar Jesper Bengtsson (rapportförfattaren), Laila Naraghi, riksdagsledamot (S), Meta Jarl, LO Skåne, m.fl. moderator Carin Malmberg.

Detta erbjuder vi i gott samarbete med LO-distrikten i Småland/Blekinge och Västsverige enligt bifogad affisch som ni gärna får sprida. Tryck här.

Kom ihåg att det är bra om ni anmäler er via den länk som är med i affischen så får ni en länk direkt i er inbox!

Susanne Simonsson
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.