020560056 ring fackets hjälptelefon

LO finns till för Er, inte tvärtom!

I skrivande stund har jag varit ordförande för LO-distriktet i Skåne i exakt en vecka. Exakt på timmen faktiskt. Det har varit många och stora tankar i huvudet sedan dess.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Vi står inför många och viktiga utmaningar som förpliktigar och inspirerar. Att jag fick förtroendet av er att leda LO Skåne på resan mot en starkare och tightare fackföreningsrörelse, vill jag återigen tacka för. Tack för förtroendet.

Vem är då jag?

Jag heter Magnus Alm och arbetar till vardags som ombudsman på Byggnads Skåne. Jag började min fackliga bana i slutet på 90-talet genom att bli medlem i dåvarande Industrifacket. Jag har sedan dess varit ansluten i Byggnads med undantag när jag arbetade några år på HRF som ombudsman. 

Det var i början på 00-talet som jag blev aktiv på riktigt. Tack vare en långdragen lönekonflikt på min dåvarande byggarbetsplats fick jag nära kontakt med avdelningens ombudsmän som satte starka avtryck i mig. Att laget höll stenhårt ihop i kampen om en solidarisk och hög lön, bidrog starkt till att jag började engagera mig i organisationen.

Jag har sedan dess varit förtroendevald från arbetsplatsnivå till avdelningsstyrelsenivå. På LO-distriktet har jag både varit projektanställd och förtroendevald som bland annat ordförande för regionala ungdomskommittén.

Senaste åren har jag suttit i distriktsstyrelsen och har fått följa verksamheten ut ett mycket intressant perspektiv. Tillsammans med mina erfarenheter som anställd ser jag att vi har idag en god tvärfacklig verksamhet.

Samtidigt förändras vår omvärld och vi måste förändras med den. Jag tror att vi kan i större utsträckning lägga örat till marken och lyssna in de behov och önskemål Ni som ägare har, för att tillsamman bli en starka kraft i konflikten mellan arbete och kapital.

Jag ser fram emot att komma ut till Er tillsamman med vår nya försteombudsman för att lyssna och föra dialog kring våra gemensamma mål och uppdrag. Fram tills vi ses vill jag passa på att än en gång tacka för förtroendet och tveka inte att höra av er.

Vi finns till för Er, inte tvärtom.

 

Du kan få kontakt med Magnus på följande sätt:

Mobiltelefon: 0733-101312

Mail: magnus.alm@byggnads.se

Markus Blomberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.