020560056 ring fackets hjälptelefon

Inbjudan till studieresa tvärs över sundet!

Internationellt Irtuc Öresund bjuder in till den första av tre studieresor med fokus på arbetsmarknad, tillväxt och anställningsmöjligheter tvärs över Öresund. Den går till MAXESS i Lund den 19 oktober.

Publicerad
Uppdaterad

Välkommen till en facklig studieresa till MAXESS och information om ESF (Sociala fonden) och det fackliga projektet Swedish Match den 19 oktober 2017 i Lund.

Program:

10.00 Vi får en guidning och information om MAX IV och ESS och ser den utställning som nu finns om dessa stora forskningsanläggningarna. Vi får också möjligheter att ställa frågor.

Anders Almgren (S), kommunalråd i Lund medverkar för att berätta om hur detta påverkar Lund.

Vi ser till att det finns möjligheter att äta lunch på egen bekostnad

Svenska ESF-rådet informerar om nuvarande och hur framtiden ser ut i arbetet med Social fonden.

Information om projektet Swedish Match som IF Metall är ansvariga för.

15.30 Slut för dagen

Senare i år kommer vi att följa upp denna resa med två ytterligare besök, en på dansk och en på svensk sida. Programmet för dessa är ännu inte fastlagda men fokus blir på Greater Copenhagen och de samarbeten som finns när det gäller arbetsmarknaden i vårt område.

Anmälan görs till LO-distriktet i Skåne, camilla.ekholm@lo.se och ska vara oss tillhanda senast den 9 oktober. Ange följande uppgifter vid anmälan: Namn, adress, telefon, e-postadress samt vilket fackförbund du är medlem i.

Om du har några frågor så kontakta gärna Susanne Simonsson på 040-664 53 93 eller susanne.simonsson@lo.se

Om MAXESS

Besökscenter ligger mellan MAX IV och ESS i den gamla Möllegården. Där kan du lära dig mer om forskningsanläggningar och det framtida Brunnshögsområdet. Notera att MAXESS ligger i en fristående byggnad och att det inte ingår något besök in till MAX IV eller ESS.

Vägbeskrivning:

Med bil eller cykel: Fortsätt förbi MAX IV längs med Odarslövsvägen ca 800 m (riktning Ö Odarslöv). Den vita gården ligger på vänster sida innan ESS-bygget.

Med buss: Åk med stadsbuss nummer 20 till hållplats "ESS".

Läs mer på: https://www.maxess.se/

 

 

 

Susanne Simonsson
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.